İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

Şanlıurfa'da düzenlenen Mevlid Kandili programına katılan İlahiyatçı-Yazar İhsan Şenocak, Peygamber Efendimiz ile ilgili çirkin açıklamalarda bulunan Fransa'yı kınayarak Fransa mallarının boykot edilmesini istedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlidi Kandili münasebiyle "Tasavvuf Gecesi" isimli program düzenlendi.

İlahiyatçı-Yazar İhsan Şenocak ve Hatip Mustafa Özkaya'nın katıldığı programda, ilahiler seslendirildi, semazen gösterisi düzenlendi.

Şanlıurfa Müzesi önünde yeni normale uygun şekilde gerçekleştirilen etkinliğine gelen vatandaşlar, ateşleri ölçülerek alana alındı.

Tek kullanımlık seccade ve çeşitli ikramların dağıtıldığı gecede cemaat ile yatsı namazı kılındı. Bayanlar ise yatsı namazını alanda kurulan çadırlarda eda etti.

Programda konuşan İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak, Peygamberimiz ile ilgili çirkin ifadelerde bulunan Fransa'yı eleştirdi.

"Fransa malları boykot edilmelidir"

Şenocak, "15 asır önce Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'e niçin saldırıyorlarsa bugün de onun için saldırıyorlar. Dün insanlığın alın terini sömürenler, iffetini çiğneyenler, dün siyah kadının çocuğu diyerek insanları köleleştirenler işte bugün Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e saldırıyorlar. Peygamber Efendimize güç yettiremeyeceklerini gören zalimler, bu kez onun eşine, dünyanın en iffetli kadınına, Hazreti Aişe annemize, dünyanın en iffetsiz iftirasında bulunmadılar mı? Şimdi en ahlaksız karikatürlerle Peygamber Efendimizin iffetine, namusuna saldırıyorlar. Bu yüzden Fransa mallarını boykot ederek  Peygamber Efendimize yardım etmeye hazır mısınız?" ifadelerini kullandı.

"Bu mesele hak ile batılın meselesidir"

Yaşanan tüm olumsuzlukları Allah'ın izniyle yeneceklerini ifade eden Şenocak, "Bu mesele şunun meselesi, bunun meselesi değildir. Hak ile batılın meseledir. Allah'ın izniyle inşallah yeniden Anadolu İslam'ın karargahı olacaktır. Ümmetimiz ayağa kalkacak. Şarktan garba kadar Müslümanlar aynı bayrak altında toplanacaktır. Macronlar bunun emaresini görüyorlar. İslamın kadınları evlerinde bir Selahaddin, bir Yavuz, bir Fatih'i yetiştiriyorlar. Bu ümmetin kaderini değiştirecek bu kahramanları yetiştirirken biz azlarla çoklara galip geleceğiz. İstikbal İslam'ındır. Şanlıurfa'nın meydanından seni selamlıyoruz Ya Resulallah." şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk tarafından İlahiyatçı Yazar İhsan Şenocak ve Hatip Mustafa Özkaya'ya gecenin anısına birer hediye takdim edildi.


İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

İlahiyatçı Şenocak'tan Fransa mallarını boykot çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler