İlçedeki mezbahanın sürekli kapalı olması kesimhane bulamayan Hilvan halkını mağdur ediyor

İlçedeki mezbahanın sürekli kapalı olması kesimhane bulamayan Hilvan halkını mağdur ediyor

Hilvanlı vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ve sürekli kapalı durumda bulunan Hilvan ilçe mezbahasının onarılıp hizmet vermesini bekliyor.

Mevcut mezbahanın sağlıklı hizmet verme koşullarına sahip olmaması nedeniyle ilçede yapılan kesimler kayıt dışı ve veteriner gözetimi olmadan yapılıyor. Bu da vatandaşları Şanlıurfa merkez ya da mezbahası olan çevre ilçelerden güvenilir ve sağlıklı et almak zorunda bırakıyor.

Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsüne girmesinin ardından sorumluluğu altına giren Hilvan mezbahasının Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol edilmediğini ve sürekli kapalı tutulduğunu savunan vatandaşlar:

"İlçede onlarca kasap esnafımız olmasına rağmen, kesilen hayvanların nereden ve ne şekilde geldiğini, hangi şartlar altında kesildiğini, sağlıklı olup olmadığını ve kesilen hayvanların sağlık durumlarını bilemediğimiz ve bundan emin olamadığımız için alışverişimizi Şanlıurfa'da yapmak zorunda kalıyoruz. Şanlıurfa'ya gitme imkânı olmayanlar ciddi bir sağlık tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Burada hiçbir esnafımızı zan altında bırakmak istemiyoruz. Onlar da bu durum karşısında çaresiz kalıyor. Bu nedenle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül başta olmak üzere yetkililerden ilçedeki mezbahayı bir an evvel faaliyete koymalarını istiyoruz. Hem vatandaşların hem de esnafımızın mağdur duruma düşmesini istemiyoruz. Kısacası ne yediğimizi ve yediklerimizin hangi koşullar altında bize ulaştırıldığını bilmek istiyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Dışarıdan canlı veya kesilmiş olarak getirilen hayvanların ulaşımının daha masraflı olduğunu belirten vatandaşlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu altında bulunan mezbahanın faaliyete girmesiyle birlikte kasap esnafının maliyetinin düşeceği ve bunun da et fiyatlarına yansıyacağına inandıklarını söyledi.

İLKHA


İlçedeki mezbahanın sürekli kapalı olması kesimhane bulamayan Hilvan halkını mağdur ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.