İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejik görüşmelerini açıkladı

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejik görüşmelerini açıkladı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya ve Doğu Akdeniz konusunda ortak stratejiler oluşturuyor" dedi.

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'da gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili Twitter hesabından bilgilendirmelerde bulundu.

Altun şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Afrika'da stratejik ortaklık alanını genişletiyor ve bölgesel sorunları derinlemesine masaya yatırıyor. Türkiye, lider diplomasisiyle uluslararası sistemde yaşanan krizleri çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

Türkiye, kaynak bakımından zengin ancak ekonomik bakımdan zayıf olan Afrika Kıtasında, kazan-kazan stratejisi ile kıtaya katma değer kazandırıyor. İkili ilişkiler temelinde bölgedeki varlığını pekiştiriyor.

Türkiye, Afrika’nın geleceğini şekillendirecek olan başta sağlık, eğitim, ekonomi, tarım ve ulaşım gibi pek çok alanda tüm kurum ve kuruluşlarıyla belirleyici bir rol üstleniyor. Lider diplomasisiyle kalıcı ortaklıklar kuruyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Libya ve Doğu Akdeniz konusunda Cezayir başta olmak üzere tüm kıta ülkeleri ile ortak stratejiler oluşturuyor, ilgili tüm ülkelerle katılımcı bir politika izliyor. Bölgesel barış ve istikrarın tesis edilmesi için katkı veriyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler