İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Tek listeyle gidilen Genel Kurulda daha önce birçok STK’da çeşitli görevlerde yer alan Mehmet Emin Arslan, İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi’nin yeni başkanı seçildi.

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesi hizmet binasında gerçekleştirilen genel kurulda Arslan’ın başkan seçilmesiyle yaklaşık 15 yıldır Gaziantep şube başkanlığını yürüten Ahmet Kölemen, görevini Arslan’a devretti.

Genel Kurulda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdür Yardımcısı Nurullah Şimşek, cemiyetin 70’inci kuruluş yıl dönümü bu yıl ekim ayında idrak edeceklerini söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılında 68 kişi tarafından kurulduğunu ve bu günlere geldiğini anımsatan Şimşek, “Biz cemiyetimizi kuran 68 kişiye ondan sonra bugüne ulaşmasına vesile olmuş emekleriyle gayretleriyle tüm üyelerimize ve bunlardan rahmete kavuşmuş olan, bütün üyelerimize, çalışanlarımıza ve bağışçılarımıza dua ediyoruz. Şükranla hayırla anıyoruz. Gaziantep şubemizin Kölemen hocamız başkanlığında kuruluşundan beri görev almış ve içlerinde Mithat Sevin hocamız gibi rahmete kavuşmuş olan bütün kıymetli abilerimizi ve kardeşlerimizi hayırla duayla anıyoruz. Bugün hepsini hayırla andık. Burası hayırla anılan bir kurum, ne mutlu ki bizlere böyle hayırla anılan bir kurumda bugün bu salgın döneminde gelmiş burada bu mecliste bulunuyoruz. Rabbim inşallah cennette de bu birlikteliğimizi daim eylesin.” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şubesinin yeni başkanı Mehmet Emin Arslan, İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu belirterek Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmalar yapan ve birçok gencin yetişmesinde büyük payı olan cemiyetin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu söyledi.

Arslan, “Bitlis Tatvan’da şehit düşen 11 askerimize rahmet diliyorum, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.

“İlim Yayma Cemiyeti bir ilim ve irfan yuvası” 

Milli ve manevi değerleri ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmaları ile Türkiye’yi en iyi yerlere ulaştırma gayretiyle 11 Ekim 1951 tarihinde kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin günümüze kadar yapmış olduğu çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Arslan, kurulduğu günden bu yana yarım asra aşkın geçmişiyle yetiştirdiği neslin çok büyük hizmetler verdiğine değindi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin ulu bir çınar olduğunu vurgulayan Arslan, “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye'mizin son 70 yılına damga vurmuş, zor süreçlerde genç nesillere yön vermiş müstesna kurumlarımızdan biri. Bizlerde 2005 yılında Gaziantep’imize İlim Yayma Cemiyeti’nin şubesini kurduk. İlim Yayma Cemiyeti kurucularından olmaktan mutluluk ve onur duyduğum bir kurumdur. Başta rahmetli Mithat Sevin başkan olmak üzere, sonrasında da değerli hocam Ahmet Kölemen bu bayrağı en güzel şekilde taşıdılar. Emeklerinden ötürü bugüne kadar çaba sarf eden tüm yönetim kuruluna ve cemiyetin değerli üyelerine tek tek teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci oluşturmalıyız”

Üç ayların içerisinde olduklarını anımsatan Arslan, “Miraç kandilini idrak edeceğimiz günlerde Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci oluşturmalıyız. Genç nesillerimize Kudüs’ün siyonizm ve Yahudi istilası altında olduğunu ve bir an önce özgürleştirmemiz gerektiğini öğretmeliyiz. Bu vesileyle Kudüs fatihi, Şark'ın en sevgili sultan Selahaddin Eyyubi'yi vefatının 828’inci yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” şeklinde konuştu.

Arslan, konuşmanın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulu’nun Gaziantep ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Genel kurulunun ardından Arslan, hizmetlerinden dolayı Ahmet Kölemen’e plaket ve hediye takdim etti.


İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

İlim Yayma Cemiyeti’nde Mehmet Emin Arslan dönemi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler