İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Düzenleme,Meclis’te da kabul edilirse 90 bin kişiye tahliye yolu açılacak.

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

 

Düzenlemeye göre, cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarıldı.

Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlendi.

Covid-19 ile ilgili açık cezaevinde cezası infaz edilen hükümlülerin cezalarını konutta çekmesinin önü açılacak.

Geçici düzenlemeyle hükmü infaz edilenlerin 2 ay süreyle cezalarını evlerinde çekmeleri mümkün hale gelecek. Zaruret oluşması durumunda sürenin uzatılması mümkün olacak.

90 bin kişiye tahliye yolu

Geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamından yaklaşık 45 bin kişi yararlanacak. Salgın hastalık nedeniyle açık ceza evinden, konutta cezaya geçeceklerle beraber bu sayı 90 bin olacak.

65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınlar ve adli tıp raporu çerçevesinde kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarla konuttan infazını mümkün hale gelecek.

Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek herkese maktu bir yıl uygulama yerine ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama öngörülüyor.

Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili Ceza Kanununda var olan düzenlemede çok düşük ceza öngörülüyor. Bunun tavan ve taban oranı ikişer yıl arttırılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler