'İnfazlar Bangladeş'i savaşa götürür'

'İnfazlar Bangladeş'i savaşa götürür'

Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Necati Ceylan, Cemaati İslami Partisi lideri Gulam Azam ve parti üyelerinin idam edilmesinin Bangladeş'te büyük bir krize ve iç savaşa neden olacağına dikkati çekti

Bangladeş hükümetinin ülkedeki Cemaati İslami Partisi üyelerine yönelik gerçekleştirdiği tutuklamalarda gözaltına alınan Cemati İslami Partisi'nin lideri 91 yaşındaki Gulam Azam ve arkadaşlarının infazında geri sayımı başladı.

Geçtiğimiz aylarda 32 ülkeden çok sayıda avukatla birlikte Bangladeş'e giderek yargılandığı duruşma salonunda, Cemaati İslami Partisi lideri Gulam Azam ile görüşen Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri Avukat Necati Ceylan, infazın gerçekleşmesi halinde, büyük ekonomik krizin yaşanan ülkede iç savaşın kaçınılmaz hale geleceğini söyledi. Yeni Şafak'ın haberine göre Ceylan, Bangladeş hükümetinin, infaz tarihini ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği 26 Mart olarak açıklamasının tesadüfi olmadığını belirtti.

42 YILLIK HUSUMET

Necati Ceylan, Bangladeş ile Cemaati İslami Partisi arasındaki anlaşmazlığın 42 yıllık bir geçmişe dayandığını belirterek, ''Bangladeş hükümeti kurduğu 'Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargıladığı 16 binden fazla Cemaati İslami yanlısını hapse tıktı. Hiç şüphesiz her ülke bağımsızlığı gereği kendi vatandaşlarını yargılama hakkına sahiptir. Ancak, bağımsızlık devletlere kendi vatandaşlarının haklarını ihlal etme, onlara zulum ederek yargısız infaz yapma hakkı vermez. Eğer hak ihlali yaparsa, bu durum dünyanın diğer ucundaki ülkeleri de ilgilendirir'' diye konuştu. Avukat Necati Ceylan Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin, yaptığı yargılama usulünün ülkede siyasi tansiyonu arttırdığını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.