İngiltere'de havasızlıktan boğularak ölen 39 göçmenle ilgili davada karar verildi

İngiltere'de havasızlıktan boğularak ölen 39 göçmenle ilgili davada karar verildi

İngiltere'de bir tırın dorsesinde havasız kalarak boğulan 39 Vietnamlı göçmenin ölümünden sorumlu olan insan kaçakçılığı çetesinin 2 elebaşı, 20 ve 27 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Olayın baş sanıkları, 41 yaşındaki Kuzey İrlandalı Ronan Hughes ve 43 yaşındaki Romanya vatandaşı Gheorghe Nica, adam öldürme ve insan kaçakçılığından suçlu bulundu. Suçunu itiraf eden Hughes 20, diğer sanık Nika ise 27 yıl hapse çarptırıldı. Tırın İngiltere'de sürücülüğünü yapan Maurice Robinson 13 yıl 4 ay hapse mahkûm edildi.

Tırı Belçika'daki Zeebrugge Limanı'na kadar süren ve araçta göçmenlerin bulunduğundan haberdar olmadığını savunan 24 yaşındaki Eamon Harrison da 18 yıl ceza aldı.

Diğer sanıklardan Kuzey İrlandalı şoför Christopher Kennedy 7 yıl, Romanyalı sürücü Valentin Calota 4 buçuk yıl, kaçakçılıkta rol oynayan Alexandru Hanga ise 3 yıl hapis cezası aldı.

İngiliz polisi, 23 Ekim 2019'da aldığı ihbar üzerine gittiği Essex kentindeki bir sanayi sitesinde, bir tırın arkasındaki konteynerde, 39 ceset bulmuştu. Bulgaristan'dan gelen araçtaki göçmenlerin Vietnam asıllı oldukları belirlenmiş, 15 ila 44 yaşlarında, biri çocuk, 39 kişinin boğularak can verdiği tespit edilmişti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.