İngiltere’ye giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Covid-19’a yakalandı

İngiltere’ye giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Covid-19’a yakalandı

Coronavirus salgını nedeniyle İngiltere’den dönemeyen eşi ve 2 çocuğunun yanına giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, kendisi ile eşinin Coronavirus’e yakalandığını duyurarak, Türkiye’deki sağlık sisteminin çok daha iyi olduğunu söyledi.

Kendisi ve eşinin hastalığa yakalandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Gözek, tedavilerinin Londra’daki evinde sürdüğünü belirtti.

Evde izole şekilde yaşadıklarını ve doktorlarla telefon ile görüştüklerini belirten Gözek, “Eşimin ve çocuklarımın Londra'da yaşamaları ve o tarihte uçuşların kapanması sebebiyle THY'nin son seferlerinde Londra'ya geldim. Aslında Coronavirus İngiltere’de, Türkiye’den daha büyük bir yayılım göstermişti ancak bu kadar hızlı kapacağım hiç aklıma gelmemişti. Geldikten 2 gün sonra eşim nefes darlığı, yorgunluk, tat ve koku alma duyu kaybı yaşadı. Bende de hafif burun akıntısı ile başlamıştı. Ertesi gün bende de tat, koku alma tamamen gitti. Yorgunluk başladı ve her ikimizde ateş başladı. Hemen National Health Service’yi aradık. Doktora, özellikle uzman doktora Türkiye’deki gibi rahat ulaşmak imkânsız. Uzun bir süreçten sonra, sekreter doktora ulaştık. Doktor, 4 saatte bir parasetomol, bol C vitamini, limon ve bal gibi önerilerde bulundular ve kendimizi izole etmemizi istediler.” dedi.

“Ülkemizin sağlık sistemi altyapısı dünyada birçok ülkede yok”

İngiltere'de sağlık sisteminin ücretsiz ancak hizmetlerine ulaşmanın çok kötü olduğunu belirten Gözek, “Eğer yerde sürünüyor olmazsan seni kabul etmiyorlar ve tedavinin evde devam etmesini istiyorlar. Bizleri test yapmadan doğrudan pozitif kabul ediyorlar. Bizde evde izolasyon yapmamız en doğrusu diye düşündük. Hem çocukları nereye bırakacaksın hem de seni hastanede nasıl bir ortam bekliyor bilemiyorsun. NHS çalışanları gerçekten yoğun çalışıyorlar, personel sayıları da yeterli değil. Ama ülkemizin sağlık sistemi altyapısı inanın şu anda dünyada birçok ülkede yok.” ifadelerini kullandı.

“Ateşim 12 gün sürdü, öksürüğüm hâlen devam ediyor”

Hastalığının 2 haftadır devam ettiğini anlatan Gözek, şunları söyledi:

“Neredeyse 2 hafta olacak önce ateş, yorgunluk, kas eklem ağrısı, tat, koku almama, öksürük eşlik ederek devam etti. Ateşim 12 gün sürdü. Öksürüğüm hâlen devam ediyor. Tedavide bol parasetomol, antibiyotik olarak azitromisin ve bol vitamin ile bol meyve, bal, propolis ve bitki çayları kullandım. Bugün daha iyiyim ama vücut direncini kaybedince her şeyden hızla etkileniyor. Sağ omuz ve eklemlerim hafif bir terleme sonrası tutuldu, inanılmaz ağrım var ve parafon kullanıyorum. Allah'ın izni ile bu da geçecek.”

“Sigara içiyorsanız lütfen bırakın”

Sigara içmenin virüsün etkisini artırdığına vurgu yapan Gözek, sigara içenlere, sigarayı bırakma tavsiyesinde bulundu.

 “Çocuklarımızda hiçbir semptom olmadı”

9 ve 11 yaşında olan çocuklarında virüs semptomlarının görülmediğinin altını çizen Gözek, “Çok şükür çocuklarımızda hiçbir semptom olmadı. Mesafeyi koruma şansımız olmadı. Evin içinde ne yersek beraber yedik. Ama onların iyi bir virüs taşıyıcısı olduğunu unutmayın. Ben hayatımda bu kadar uzun süren bir ateş, öksürük, tat, koku alma kaybı görmedim. Eğer sizde de varsa önce tedbirinizi alın, evde kendiniz yenmeye çalışın. Eğer semptomlar ciddi artıyorsa doktora gidin ve karşıdakini de düşünerek tedbirinizi alarak gidin. Ben izolasyona tam iyileşene kadar devam edeceğim. Çünkü sadece kendimi değil, karşıdakileri de düşünmem lazım. Allah, başta ülkem ve İngiltere olmak üzere tüm dünyadan bu virüsün kalkmasını nasip eylesin. Dualarınızı esirgemeyin, Allah hepinize sağlık versin.” diye konuştu.

İLKHA


İngiltere’ye giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Covid-19’a yakalandı

İngiltere’ye giden Gaziantep KOSGEB İl Müdürü Covid-19’a yakalandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.