İran: ABD'den nükleer anlaşma için güvence isteyeceğiz

İran: ABD'den nükleer anlaşma için güvence isteyeceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "ABD, Trump döneminde zorbalıkla diğer ülkelerin menfaatlerini görmezden gelebileceğini gösterdi, bunun tekrarlanmaması için nükleer müzakereler sırasında güvence sağlanmasını isteyeceğiz." dedi.

Hatipzade, basın mensuplarına yaptığı açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi.

"Viyana görüşmelerinde yer alan taraflar İran'ın yeni hükümeti ile bir anlaşma sağlamayı mı planlıyor?" sorusuna Hatipzade, "Yeni hükümet ekibinin müzakereleri sürdüreceğine dair haberler doğru değil. Yaptırımları ortadan kaldırmak İran İslam Cumhuriyeti'nin politikasıdır ve bunu gerçekleştirme imkânı varsa bir saat bile gecikmemeli. Bu politika İslam Devrimi Rehberi tarafından ilan edildi ve Dışişleri Bakanlığı da aynı yolu izlemektedir. Bir sonraki Viyana görüşmeleri son tur olabilir." yanıtını verdi.

Hatipzade, bir sonraki Viyana görüşmelerinde sonuca varılıp varılmayacağına dair "Görüşmelerde hazırlanan taslak metinde hiçbir muğlaklık söz konusu değil. Tüm çalışma gruplarında net bir metne ulaştık. Geriye kalan konu ise müzakereden ziyade tüm tarafların siyasi kararıdır. Siyasi kararlar alınırsa, müzakerelerin sonuna geldiğini umabiliriz." ifadelerinde bulundu.

Hatipzade, "ABD, Trump döneminde zorbalıkla diğer ülkelerin menfaatlerini görmezden gelebileceğini gösterdi, bunun tekrarlanmaması için nükleer müzakereler sırasında güvence sağlanmasını isteyeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.