İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten ABD'nin işgal rejimi desteğine tepki

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten ABD'nin işgal rejimi desteğine tepki

İşgal rejiminin daha çok sivilleri öldürmesi için ABD tarafından "hassas" füzelerin verilmesine tepki gösteren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, işgal rejiminin çirkin yüzüne karşı dünyanın seyirci kalmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada buluna Zarif, "Amerika yapımı mühimmatlar masum Filistinlilerin üzerine yağarken, ABD daha çok çocuğu daha fazla 'hassasiyetle' öldürebilmesi için israil'e 735 milyon dolarlık başka 'hassas' füzeler daha veriyor." dedi.

ABD'nin, işgal rejiminin Filistin’deki saldırılarıyla ilgili BMGK'nın yapmayı planladığı ortak açıklamayı da engellemesine dikkat çeken Zarif, "ABD, muhtemel en hafif BMGK açıklamasını dahi engelliyor. israil ve destekçisi çirkin yüzlerini gösterirken dünya izliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İki yüzlülüğünü bir kez daha ortaya koyan ABD, bir taraftan çatışmalardan kaygı duyduğunu ifade ederken diğer taraftan işgal rejimine "Kendini savunma hakkı" bahanesiyle destek veriyor.

İşgal rejimi, 10 Mayıs'tan bu yana işgal altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 212 kişi şehid olurken, bin 400 kişi de yaralandı.


İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten ABD'nin işgal rejimi desteğine tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler