İran ve Irak enerji alanında 2 yıllık sözleşme imzaladı

İran ve Irak enerji alanında 2 yıllık sözleşme imzaladı

Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, İran Enerji Bakanı Reza Erdekaniyan ve beraberindeki heyeti Bağdat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Irak Cumhurbaşkanı Salih, iki komşu ülke arasındaki ilişkiler, özellikle elektrik ve su alanlarında iş birliği kapsamının genişletilmesinin yanı sıra, daha fazla ortak koordinasyon ve iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İkili görüşmede Salih, bölgede yaşanmakta olan karmaşık durumları ele almak, barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak için ortak çabaların önemine vurgu yaptı.

İran Enerji Bakanı Reza Erdekaniyan ise, ülkesinin Irak ile tüm alanlarda daha fazla iş birliği yapmaya ve destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Erdekaniyan, enerji alanındaki yatırımlara katkıda bulunmanın, elektrik şebekelerinin genişletilmesinin yanı sıra tecrübe alışverişinin de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Görüşmede ayrıca, Irak-İran ilişkilerinin her düzeyde güçlendirilmesinin karşılıklı yolları tartışıldı.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, daha önce Irak'la yapılan elektrik satış sözleşmelerinin bir yıllık olduğu fakat bu ziyaretle birlikte müzakerelerin bir sonuca ulaştığı ve 2020-2021 yılları için elektrik satış sözleşmesinin imzalandığı ifade edildi.

İran Enerji Bakanı Erdekaniyan, ziyarette Irak’ın elektrik satışından olan borcunun yarısına karşılık 400 milyon doların ödendiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.