Gaziantep'te iş bulma vaadiyle 10 kişiyi dolandıran şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te iş bulma vaadiyle 10 kişiyi dolandıran şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te kendisini bir kamu kuruluşunda çalışan müdürün şoförü olarak tanıtan ve bu şekilde 10 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kendisini kentteki bir kamu kuruluşunda çalışan müdürün şoförü olarak tanıtan ve iş bulma vaadiyle 10 kişiyi dolandırdığı tespit edilen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili başlatılan çalışma kapsamında, güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin M.A. olduğu, kimliği tespit edilen M.A’nın düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı ifade edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Ayrıca açıklamada, "Vatandaşlarımızın benzer konularda kendileriyle ilgilenen bu tür şahıslara itibar etmemeleri, İŞKUR aracılığıyla istihdam edilme yöntemini tercih etmeleri" uyarısında bulunuldu.

Cezaevi firarisi kovalamaca sonucu yakalandı

Öte yandan, 8 dosyadan suç kaydı bulunan ve cezaevi firarisi olan şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi'nde uygulama yapan polisleri gören bir kişi ara sokaklara kaçmaya başladı. Polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelinin yapılan GBT sorgulamasında 8 ayrı suçtan kaydının bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine teslim edildi." denildi.

İLKHA


İş bulma vaadiyle 10 kişiyi dolandıran şüpheli tutuklandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.