İşgalci ABD Başkanı Trump'ın Kudüs işgali kararına tepkiler

İşgalci ABD Başkanı Trump'ın Kudüs işgali kararına tepkiler

​İşgalci ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonist işgalcilerin "bölünmez" başkenti olarak kabul etmesine tepkiler.

ABD'nin, Kudüs'ün, siyonist işgal rejiminin "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini işgal planına tepkiler gelemeye devam ediyor.

ABD'nin tek taraflı planına tepki gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.

Şentop Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bugün ABD Başkanınca ilan edilen tek taraflı ‘Plan’, Filistin meselesini, Kudüs’ün statüsünü kavramaktan uzak bir girişimdir ve sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Türkiye’nin Filistin meselesinde tavrı uluslararası hukuk ve meşruiyet eksenindedir. Kudüs ise daima kırmızı çizgimizdir.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, atılan adımları pervasızlık ve hukuksuzluk olarak değerlendirerek; Kudüs’ün, Filistin devletinin ebedi başkenti olduğunu vurguladı.

Erbaş, "Bugün insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıyadır. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Bilinmelidir ki; Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Kudüs'ün Filistinin başkenti olduğunu söyleyerek, "Kudüs, miracın kapısı, insanlığın ortak mirası, özgür Filistin’in başkentidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA


İşgalci ABD Başkanı Trump'ın Kudüs işgali kararına tepkiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.