​Gaziantep'te iskelenin altında kalan mühendisi arama çalışmaları devam ediyor

​Gaziantep'te iskelenin altında kalan mühendisi arama çalışmaları devam ediyor

​Gaziantep'te cami inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisini arama çalışmaları yaklaşık 7 saattir devam ediyor.

Olay, Şahinbey ilçesi Karataş Mahallesi'nde inşaat halindeki Akkent Camii'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cami inşaatında tahta iskelenin çökmesi sonucu inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, çöken iskelenin altında kaldı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda UMKE, AFAD, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Saat 15.30’da başlatılan arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 7 saattir aralıksız devam ediyor. Uzun uğraşlar veren ekipler, çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisine ulaşmaya çalışıyor. Ahşap iskelenin inşaat alanından çıkarılması için iş makineleri de çalışmalara destek veriyor.

Bölgedeki arama çalışmalarına termal kamera destekli polis özel harekat ekipleri de destek verirken, arama kurtarma köpekleri de bölgede hazır bekletiliyor. Enkaz altında yeri tespit edilmeye çalışılan inşaat mühendisinin yakınları ve meslektaşları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile diğer yetkililerde bölgede incelemelerde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler