Batman İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere destek

Batman İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere destek

Batman İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere 545 bin liralık hibe desteği verileceği bildirildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, engelli ve eski hükümlülere 545 bin liralık hibe desteği verileceğini belirtti.

Eviz, İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının, engelli ve eski hükümlülere mesleki eğitim ve iş kurma desteği olarak verilmeye devam ettiğini söyledi.

Girişimcilik belgesine sahip engelli ve eski hükümlülere yönelik verilecek desteklere değinen Eviz amaçlarının; engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmelerine yardımcı olmak olduğunu kaydetti.

Eviz, "Engelli ve eski hükümlülere yönelik olarak İl Müdürlüğümüzce yapılan proje çağrıları sonucunda İl Müdürlüğümüzde toplam 35 adet engelli ve eski hükümlülere yönelik proje başvurularından 9 proje Genel Müdürlüğümüz nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde onaylanmış olup 36 engelli ve bir eski hükümlü projesine destek sağlanmıştır. Bu 9 proje için 545 bin liralık destek sağlanmıştır." dedi.

Açıklamasının devamında Eviz, "Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az yüzde 40 engel durumu bulunan engelli ve eski hükümlüler bu hibeden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönem bu hibeden yararlanmak isteyen engellilerin 2020 yılının birinci dönem projeleri için 18 Aralık'a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un internet sitesinden ulaşabilecek." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler