İslam'ı hedef alan Yunanistan Başpiskoposuna Diyanet-Sen'den tepki

İslam'ı hedef alan Yunanistan Başpiskoposuna Diyanet-Sen'den tepki

​Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un "İslam'ın din olmadığı" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğu" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

"Barış ve kardeşlik dini İslam'a ve Müslümanlara yönelik bu saldırı dilini kınıyorum." diyen Güldemir, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'a tepki gösterdi.

Güldemir, barış ve esenlik dini olan İslam hakkındaki kışkırtıcı sözleriyle tepkilere yol açan Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un bir televizyon kanalında, İslam'a ve Müslümanlara yönelik sarf ettiği hakaret dolu söylemlerin hastalıklı bir bakış açısının ürünü olduğunu söyledi.

"Başpiskopos'un sözleri çatışma ve kavga ortamını teşvik ediyor"

Yaptığı yazılı açıklamada Güldemir, "Bir din adımının insanları kin ve düşmanlığa teşvik etmesi, barış ve esenlik dini olan İslam'a ve Müslümanlara iftira ve asılsız söylemlerle saldırması kabul edilemez bir durumdur. İnsanları barış ve kardeşliğe çağırması beklenen bir din adamının çatışma ve kavga ortamını teşvik edici sözleri son derece manidardır." ifadelerine yer verdi.   

"Ötekileştirici bakış açısı Müslümanların can ve mal güvenliğini tehdit eden saldırılara dönüşüyor"

Avrupa'da son zamanlarda İslam ve Müslümanlara karşı ırkçı bir yaklaşımın gerek devlet politikaları gerekse din adamları tarafından teşvik edildiğinin altını çizen Güldemir, "Bu hastalıklı yaklaşımdan artık vazgeçilmelidir. Müslümanları dışlayıcı, ötekileştirici bakış açısı maalesef Müslümanların can ve mal güvenliğini tehdit eden saldırılara dönüşmektedir. Müslümanlar ibadethanelerine rahat bir şekilde gidemiyor. Bu ortamın oluşmasında Hristiyan dünyasının Müslümanlara karşı takındığı bu yanlış tavır maalesef etkili olmaktadır. Yıllarca birlikte yaşayan, birçok ortak paydaları bulunan insanlar, din adamlarının, politikacıların yanlış yönlendirmeleri ile bir anda düşman oluveriyor. Bunun yerine din görevlilerinin ve politikacıların, insan olma paydasında birleşerek birlikte yaşama kültürüne katkı sağlamaları gerekirdi." şeklinde konuştu.

"İslam her zaman insanların inancını dilediği gibi yaşaması için gerekli ortamı sağlamıştır"

Güldemir, İslam medeniyetinin her zaman farklı dinlerden, farklı kültürlerden insanların birlikte yaşamasına imkân verdiğini ve her insanın inancını dilediği gibi yaşaması için gerekli ortamı hazırladığını belirtti.

Güldemir, "İslam dini insanı önceleyen, merhamet, ahlak ve adalet gibi değerler üzerine inşa edilmiş barış ve esenlik dinidir. Birilerinin hastalıklı bakış açısı bu gerçeği değiştiremez." ifadelerini kullandı. 


İslam'ı hedef alan Yunanistan Başpiskoposuna Diyanet-Sen'den tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.