İslam'ın temel hedefi yeryüzünde huzurlu bir hayatı tesis etmektir

İslam'ın temel hedefi yeryüzünde huzurlu bir hayatı tesis etmektir

Lice İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan İlçe Müftüsü İlyas Baştuğ, İslam'ın temel hedefinin yeryüzünde huzurlu bir hayatı tesis etmek olduğunu söyledi.

Lice İlçe Müftülüğü tarafından kapalı spor salonunda "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Mevlid-i Nebi etkinliğinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Lice İlçe Müftüsü İlyas Baştuğ, son asırda küresel ısınmaya dikkat çekildiği kadar aile hayatındaki soğumaya ve aile bağlarının zayıflamasına dikkat çekilmemektedir.

Konuşmasının devamında Baştuğ, "İnsanlığın, aile hayatındaki soğuma ve aile bağlarındaki zayıflama sebebiyle maruz kalacağı zarar ve tehlike küresel ısınma sebebiyle maruz kalacağı zarar ve tehlikeden az değildir." diyerek çarpıcı bir benzetmede bulundu.

"İslam'ın temel hedefi yeryüzünde huzurlu bir hayatı tesis etmektir"

Aileler arasındaki ilişkilerin ve bağların her geçen gün zayıfladığına dikkat çeken Baştuğ, "İslam'ın temel hedefi, yeryüzünde güvenli ve huzurlu bir hayatı tesis etmektir. Bu hedefe ulaşmanın yolu, Allah ve Resul'ünün emir ve yasaklarına uyan, sevgi, saygı, şefkat, sadakat ve fedakârlık üzerine kurulan bir aile yapısıyla mümkündür. Eşler, Allah'a ne kadar yakın olurlarsa, birbirlerine de o kadar yakın olurlar. Eşler, Allah'tan uzaklaştıkça birbirlerinden de uzaklaşırlar." şeklinde konuştu.

Aileyi korumanın, güçlendirmenin ve ailede huzuru hâkim kılma yolunun, Peygamber Efendimiz'in gösterdiği değerleri ailede hâkim kılmaktan geçtiğini vurgulayan Baştuğ, "Hazreti Peygamber her konuda bizlere en güzel örnek ve rehber olduğu gibi, mutlu ve huzurlu bir aile hayatını yaşama konusunda da kıyamete kadar bizlere en güzel örnek ve rehberdir. Efendimiz tüm aile fertlerine daima merhametle, adaletle, iyilikle, güzellikle davranmış ve bütün ilişkilerinde insan onuruna saygıyı esas almıştı. Zaman, mekân ve teknoloji ne kadar değişirse değişsin, esasında insanın aileye duyduğu ihtiyaç ve ailede huzuru temin eden Efendimizin de aile hayatında uyguladığı değerler, aynı kıymet ve önemde varlığını devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.