İslam Şehitleri Belçika'da Anıldı

İslam Şehitleri Belçika'da Anıldı

Belçika El Gazali Derneği, düzenlediği programla İslam şehitlerini andı.

BRÜKSEL - Belçika El Gazali Derneği, Şubat ayında şehadete kavuşan aziz İslam şehitlerini düzenlediği programla andı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ilahilerle başlayan programda ‘Şehit ve Şehitlik” kavramları üzerine M. Fatih Demirtaş Hoca bir konuşma yaptı.

Şehitliğin yüceliğine ve ancak hak edildiğinde ulaşılabilecek bir mertebe olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Şehadete kavuşmuş olan şahsiyetlerin hayatına baktığımız zaman en dikkat çekici özellikleri yaşantıları ve mücadeleleriyle örnek oluşlarıdır.” dedi.

“Bütün şehitler kendi toplumlarının en müstesna şahsiyetleridir”

Şehitlik mertebesine ulaşan şahsiyetlerin özelliklerine vurgu yapan Demirtaş, “Asrı Saadette ve ardından gelen asırlar boyunca şehitler içinde bulundukları toplumun en müstesna şahsiyetleridirler. Yaşarken Allah’la aralarındaki kulluğa bütün insanları şahit tutmuş insanlardır. Bütün şehitlerde kendi toplumlarının en müstesna şahsiyetleridir. Kendi toplumlarında uyuşmuşluğa, ölüm toprağı serpilmişçesine uyuyanlara enerji pompalayan şahsiyetlerdir. İslam ümmetinin geleceğini önceden gören buna göre tedbir alan, buna göre adım atan, buna göre faaliyete başlayan, buna göre faaliyet gösteren şahsiyetlerdir.” İfadelerini kullandı.

“Peygamberler bile şehitlerin tahtını gıpta ile seyrederler.”

İslam gençliğinin tarihe yön verebilecek bir hayat sürmesi gerektiğini belirten Demirtaş, “İslam gençliği, bulunduğu mekânın, bulunduğu zamanın rengini almak değil, bulunduğu mekâna bulunduğu zamana, bulunduğu çağa renk vermek, yön vermek, enerji pompalamak, öncülük etmek için çalışmalıdır. Şehadet, İslam ümmetinin problemleriyle ilgilenen, Müslümanların dertlerine çözüm arayan, çözüm üreten, bu uğurda faaliyet gösteren gayret gösteren müstesna şahsiyetlerin başında bir taçtır. Bundan ötürüdür ki peygamberler bile şehitlerin tahtını gıpta ile seyrederler.” şeklinde konuştu.

Program, El Gazali İlahi Grubu’nun seslendirdiği şehadet eserleriyle son buldu. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)





 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.