İslami Cihad Hareketi: "Gazze'ye uygulanan ablukanın kalıcı olmasına izin verilmeyecek"

İslami Cihad Hareketi: "Gazze'ye uygulanan ablukanın kalıcı olmasına izin verilmeyecek"

İslami Cihad Hareketi, siyonist işgal rejiminin, Gazze Şeridi’ne yönelik uyguladığı ablukanın Filistinlilerin kaderi olmadığı ve ablukanın Gazze'ye dayatılan bir gerçeğe dönüştürülmesine asla izin verilmeyeceğini açıkladı.

Hareket adına açıklamalarda bulunan Davud Şihab, işgal rejiminin, salı gününden itibaren Gazze'ye inşaat malzemesinin girişini yasaklayan kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Şihab, siyonist rejimin, abluka altındaki Gazze'nin tek ticaret kapısı olan Kerem Ebu Salim'i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatma kararının, düşmanca bir tavır olmanın yanı sıra dünyada eşine az rastlanan bir zulüm örneği olduğuna dikkat çekti.

Gazze halkının uzun yıllardır siyonist rejimin hukuksuz politikalarına maruz kaldığını ve bölgedeki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğine işaret eden Şihab, işgalcilerin şiddet, baskı ve yıldırma politikalarının, Filistin ulusal ruhuna zarar veremeyeceğini; Filistin halkının ise ortaya koyduğu azim ve kararlılığını inkisara uğratamayacağını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.