İstanbul'da hava destekli operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 11 kişi yakalandı

İstanbul'da hava destekli operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 11 kişi yakalandı

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından 32 adrese yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Tuzla'da aralarında "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcıları, "Kasten Öldürme", "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması", "Resmî Belgede Sahtecilik", "Alkol ve Uyuşturucu Madde Etkisinde Araç Kullanma", "Basit Yaralama" ve "Yağma" gibi çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan kişiler için 32 adrese düzenlenen hava destekli operasyonlarda 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 6 kişi adli makamlarca serbest bırakılırken, 2 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 3 kişi ise tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, 3 Haziran 2020 günü saat: 06.00 sıralarında ilimiz Tuzla ilçesinde madde satıcıları (torbacılar) ile ilgili 12 şüpheli şahsa ait 12 adres ile aranan şahıslar ile ilgili 18 şahsa ait 20 adreste adli arama yapılmasına yönelik almış olduğu karara istinaden hava destekli olarak toplam 32 adrese yönelik koordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalarda aranan şahıslar ile ilgili; 'Kasten Öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası ile aranması bulunan H. A. isimli şahıs yakalanmış, şüpheli yakalama sırasında görevlilerimize H. K. isimli şahsa ait sahte olarak düzenlenmiş cezaevi özel izin belgesi ibraz etmiş, bu konu ile ilgili ayrıca başkalarına ait kimlik bilgisi ibraz etmek suçundan şahıs hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yakalanan diğer şahıslarla ilgili yapılan açıklamada, "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme suçundan aranan F. Y. isimli şahıs, 'Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması' suçundan aranan Y. K. isimli şahıs, 'Resmî Belgede Sahtecilik' suçundan 2 yıl kesilmiş hapis cezası ve 'Alkol ve Uyuşturucu Madde Etkisinde Araç Kullanma' suçundan para cezası ile aranan Ö. D. isimli şahıs, 'Basit Yaralama suçundan 3 bin TL para cezası ile aranması bulunan C. İ. isimli şahıs, 'Yağma' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası ile aranması bulunan S. K. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Narkotik Madde Ticareti ile ilgili olarak yapılan operasyonlarda ise, "E. A. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda alüminyum folyoya sarılı bir gram esrar tespit edilmiş; G. D. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda 13 gram esrar, 8 parça alüminyum folyoya sarılmış satışa hazır halde toplam ağırlığı 18 gram skunk maddesi; İ. Ç. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda 3 adet kova olarak tabir edilen aparat, 8 adet bong olarak tabir edilen cam aparat, 9 parça satışa hazır halde toplam ağırlığı 18 gram skunk maddesi; E. D. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda bir adet kurusıkı tabanca; V. D. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda, 10 gram hint keneviri, 6 kök hint keneviri, bir adet öğütücü aparat, bir adet alüminyum folyo içerisine sarılı esrar, bir adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan aparat ile bir adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiş olup bahse konu şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır." bilgisine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "3 Haziran 2020 günü adli makamlara sevk edilen şahıslardan E. A., G. D., İ. Ç., E. D., C. İ. ve Y. K. isimli şahıslar serbest bırakılmış; V. D. ve F. Y isimli şahıslar hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken; H. A., S. K. ve Ö. D. isimli şahıslar ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.