İstanbul Havalimanı'nda koronavirüse karşı karantina odası hazırlandı

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüse karşı karantina odası hazırlandı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip koronavirüsü dünyada korkuya neden olurken, İstanbul Havalimanı'nda da tedbir amaçlı karantina odası hazırlandı.

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar ile Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ölümcül yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda bazı önlemler alındı. Havalimanı'nda Çin'den gelen yolculara termal kameralarla tarama uygulaması yapılırken kamera sayesinde 38 derecenin üzerinde ateşi olanlar tespit edilecek. Olası bir durumda koronavirüs olduğu şüphesiyle, hasta yolcunun gözlem altında tutulabilmesi için karantina odası hazırlandı. Bir risk görülürse bu yolcular önce karantina odasına götürülecek. İki yatağın olduğu odada özel hava temizleme işlevi gören cihazın da yer aldığı belirtildi.

İstanbul Havalimanı'nda Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan karantina odasında yolcu muayene edildikten sonra, negatif basınçlı sedye ile karantina odasından çıkarılarak, özel ambulansla hastaneye gönderilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.