İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmalı maddelerine "çekince" konulamaz!

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmalı maddelerine "çekince" konulamaz!

​Öğretim Görevlisi Mücahit Gültekin, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışma konusu olan maddelere çekince bulunamayacağını belirtti.

Kocatepe Üniversitesi'nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik ana bilim dalında öğretim görevlisi olan Dr. Mücahit Gültekin, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek zorunda değiliz, bazı maddelerine çekince koyabiliriz." diyenlere sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Gültekin, İstanbul Sözleşmesi'nin bazı maddelerine çekince konulabildiğini asıl tartışma konusu olan maddelere çekince konulamaycağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek zorunda değiliz, bazı maddelerine çekince koyabiliriz" diye bir görüş öne sürülmeye başlandı. Bu yanıltıcı bir görüştür. Sözleşmenin sadece 7 maddesinin (Madde 30, 33, 34, 44, 55, 58, 59) çeşitli bentlerine çekince konabilmektedir.

Bunların dışında sözleşmenin herhangi bir hükmüne ilişkin çekince öne sürülememektedir (Madde 78-Çekinceler). Çekince konulabilecek maddelerin hiç biri asıl tartışma konusu olan kritik maddeler değildir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler