İstanbul'un 38 ilçesinde oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvuracağız

İstanbul'un 38 ilçesinde oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvuracağız

İstanbul'da seçimlerde organize bir usulsüzlük olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'un 38 ilçesinde tüm oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvuracaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da 31 Mart yerel seçimi sonuçlarına itirazlara ve oyların yeniden sayılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oyların tekrar sayımına ilişkin mevcut duruma ilişkin bilgi paylaşan Yavuz, sandıkların yüzde 70'inin bittiğini ve farkın 29 binlerden 16 bin 442'ye düştüğünü ve bu farkın daha da kapanacağını söyledi.

Maltepe'den 642 ve Büyükçekmece'den de 284 kişinin liste dışından sandık kurullarına yerleştirildiğini aktaran Yavuz, sandı başındaki usulsüzlüklere işaret etti.

Usulsüzlüklere ilişkin konuşan Yavuz, "Organize bir usulsüzlük var. Organize bir suistimal var. Hata ötesi. Nereye elimizi atsak, elimizde kalıyor. Araştırdıkça vahim verilere ulaşıyoruz. Birileri çok özel planlamış diye düşünüyoruz" diyerek işin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

İstanbul'daki tüm oyların sayımı için müracaatta bulunacaklarını ifade eden Yavuz, şunları söylediÇ "Dün Beyoğlu ilçemiz için tüm oyların sayımını istediğimiz bir müracaatımız oldu. Henüz bir karar verilmedi. Bugün ise kalan bütün ilçelere ilişkin 38 ilçeye ilişkin oyların tamamı sayılsın diye ilçe seçim kurulu üzerinden YSK'ya müracaat etmiş olacağız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler