İsviçre'de 5 kişi Coronavirus aşısını yaptırdıktan sonra öldü

İsviçre'de 5 kişi Coronavirus aşısını yaptırdıktan sonra öldü

​İsviçre yetkilileri, ölen 5 kişinin ölüm sebebinin Coronavirus aşısı kaynaklı olduğuna dair ellerinde kesin bir verinin olmadığını açıkladı.

İsviçre Terapötik Ürünler Ajansı Swissmedic, ülkede yapılan Coronavirus aşı uygulamalarının ardından 5 ölüm ve 42 yan etki bildirimi aldıklarını açıkladı.

Ajans, ölen 5 kişinin 84 ila 92 yaş arasındaki hastaların olduğunu aktararak, ölenlerin bu yaş grubunda yaygın olan hastalıklardan hayatını kaybettiğini savundu.

Ajans, "Aşının vurulmasıyla ölümler arasında zaman açısından bir yakınlık olmasına rağmen, bu vakaların hiçbirinde ölüm nedeninin aşı olduğunu söylemek imkansız." ifadesini kullandı.

Aralık 2020'nin sonunda 91 yaşındaki bir hastanın, Lucerne'deki bir huzurevinde aşılamadan birkaç gün sonra öldüğü bildirildi. 

Swissmedic daha sonra aşılama ve ölüm arasında bir bağlantı bulunmadığının "yüksek olasılıklı" olduğu sonucuna vardı. 

Ajans, "Şu anda mevcut olan tüm veriler, hastanın ölümünün nedeni olarak mevcut hastalıklara işaret ediyor ve bu ölüm belgesine kaydedildi." demişti.

İsviçre, Haziran 2020'nin sonundan bu yana ikinci Coronavirus dalgası yaşıyor. Ülkede şu ana kadar virüs nedeniyle 509 bin 279 vaka tespit edildi, bunların 8 bin 345'i öldü.

BioNTech ve Moderna aşılarına izin verilmişti

23 Aralık 2020'den beri nüfusunu aşılamaya başlayan İsviçre, Amerikan şirketi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech ile Amerikan şirketi Moderna tarafından üretilen iki aşının kullanımına izin vermişti.

8.6 milyondan fazla nüfusa sahip ülkeye şu ana kadar yaklaşık 500 bin doz aşı ulaştırıldı, 170 bin kişiye aşı yapıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler