Japonya'da Covid-19 vakalarında artış devam ediyor

Japonya'da Covid-19 vakalarında artış devam ediyor

Japonya'da Covid-19 vaka sayısı 151 bin 742’ye, ölü sayısı 2 bin 206’ya yükseldi. Ülke genelinde 493 kişi yoğun bakım servislerinde tedavi görüyor.

Son haftalarda Covid-19 vaka sayılarında artış kaydedilen Japonya'da yeni tedbirlerin alınması gündeme geldi. Vaka sayısı Tokyo’da 41 bin 311’e, Osaka’da 20 bin 591’e, Kanagawa’da 12 bin 715’e, Aiçi’de 10 bin 322’ye, Hokkaido’da 9 bin 75’e, Saitama’da 8 bin 528’e, Çiba’da 7 bin 67’ye yükseldi.

Japonya Sağlık Çalışma ve Refah Bakanı Norihisa Tamura, Covid-19 salgınında ülke genelinde bir günde 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "En kötü duruma hazırlıklı olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Tamura, yaptığı açıklamada, son bir haftada yeni vaka sayısının 14 bini geçtiğini, ağır hasta sayısının yükseldiğini belirterek, ülke genelinde bir günde 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Tamura, yeni vaka sayısına bağlı olarak ağır hasta sayısının da artmasından endişe ettiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Tamura, "En kötü duruma hazırlıklı olmalıyız. Ağır hasta sayımızın 500'e yaklaşmış olması gerçeği oldukça tehlikeli. Bu bir kriz algısı anlamına gelir" dedi.

Japonya'da insanlar arasındaki teması sınırlandırma adına evden çalışmanın teşvik edilmesi, 65 yaş üstü vatandaşların seyahate çıkmaması gibi tedbirlerin alınması gündemde.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.