Kayapınar Belediyesinden "Evde Ezanı ve Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışması"

Kayapınar Belediyesinden "Evde Ezanı ve Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışması"

Belediye, Covid-19 salgını nedeniyle vakitlerini evde geçirenlerin moral motivasyonunu arttırmak ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla 5 yaş ve üzerine yönelik "Evde Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenliyor.

Aile fertlerinin evde zamanlarını verimli geçirmesi amacıyla "Evde Ezanı Güzel Okuma Yarışması" düzenleyen Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi ile İlçe Müftülüğü, farklı yaş kategorilerinde dereceye girecek olan yarışmacılardan 640 adayı ödüllendirecek.

Erkek ve bayan din görevlilerinden oluşan komisyonca değerlendirilecek olan ezan yarışmasında adayların makam uygulama, tavır, eda, ses-seda, fonetik, diksiyon, tecvit, nefes, mimik ve temsil özelliklerine dikkat edilerek puanlama yapılacak.

Evde Kur'an-ı Kerim'i yüzüne güzel okuma yarışması ise 5-12, 13-18 ve 18 yaş üstü erkek ve bayan adaylar arasında gerçekleşecek. Yarışma; Maharic-i Huruf ve Tecvid ile Eda-seda kuralları üzerinden yine aynı şekilde puanlama sistemi uygulanacak.

Yarışmaya ilişkin yapılan duyuruda, 600 adet Kur’an-ı Kerim, 20 adet dijital kol saati ve 40 kişiye toplamda 14 bin lira giyim çeki hediyelerinin dağıtılacağı belirtildi.

Camilerde cemaatle kılınacak ilk namaz vaktine kadar sürecek olan yarışmanın başvuruları 0533 156 66 20 numaralı proje Whatsapp hattına yapılacak. Kılınacak olan ilk cuma namazında da Cebeli-Nur Camii'nde ödüller dağıtılacak.

Adaylar, yarışmanın detay bilgilerine https://www.kayapinar.bel.tr/projeler/kayapinar-belediyesi-evde-ezani-guzel-okuma-yarismasi-evde-kur-an-i-kerim-i-guzel-okuma-yarismasi/1608 web adresi üzerinden ulaşabilirler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler