Kerkük’te Haşdi Şabi çekildi

Kerkük’te Haşdi Şabi çekildi

​Kürdistan Bölgesi ile Irak Hükümeti arasında yapılan müzakereler kapsamında tartışmalı bölgelerden yabancı güçlerin çıkarılması ve söz konusu kentlerin güvenliğinin yerel güçlere devredilmesi kararlaştırılmıştı.

Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük’ten Bağdat'a çekildiği ve şehrin güvenliğini sağlamak üzere yerel polisin devreye girdiği kaydedildi.

Kerkük'ün güvenliği için yapılandırılan yerel polis biriminin 100'er kişi olarak Kürd, Arap ve Türkmenlerden müteşekkil olacağı ifade edildi.

"PKK ve Haşdi Şabi çekilecek"

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ortak Operasyonlar Komutanlığı Temsilcisi Abdulhalik Talat, "Erbil ile Bağdat arasında varılan anlaşma uygulanacak, Şengal’de uygulanmaya başlandı ve tüm yabancı güçler kentten çekilecek. Bu anlaşma stratejiktir ve tüm tartışmalı bölgelerde uygulanacak. Diyala, Kerkük, Mahmur, Gwêr, Sihêla ve Musul’un batısı gibi tüm bölgelerde" ifadesini kullandı.

"Tartışmalı bölgelerden PKK ve Haşdi Şabi çekilecek ve anlaşma yüzde 100 uygulanacak" diyen Talat, durumun 16 Ekim 2017’den önceki şekline döneceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.