Keşmir'de Hindistan iktidar partisinin 3 üyesi silahlı saldırıda öldürüldü

Keşmir'de Hindistan iktidar partisinin 3 üyesi silahlı saldırıda öldürüldü

​Hindistanlı yetkililer, Keşmir’de Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin partisine üye 3 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yerel polis, Hindistan Halk Partisi’nin (BJP) 3 üyesinin Kulgam bölgesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Polis, saldırının bölgedeki bağımsızlık yanlısı direnişçiler tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

Keşmir'in özel statüsünün kaldırılması

Bağımsızlığına kavuştuğu 1947'den bu yana kendi yasalarını çıkarabilen ayrıcalıklı konumda olan Keşmir, yabancıların bölgeye yerleşmesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandaşlık yasasına sahipti.

Ancak işgalci Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos 2019'da iptal ederek bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırarak eyaleti ikiye böldü.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, 5 Ağustos'tan bu yana Hint işgal güçlerinin Cammu ve Keşmir'de akla gelmeyecek insanlık dışı suçları işlediğini belirtmiş ve "Keşmir'de 8 milyon Keşmirli insani olmayan şartlarda ablukaya alınmış durumda. Geçen yıl 5 Ağustos'tan bu yana Hint işgal güçleri Cammu Keşmir'de akla gelmeyecek insanlık suçları işliyorlar." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Keşmirliler, 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anıyor

Denetim Hattı'nın her iki tarafında ve dünyanın her yerindeki Keşmirliler, Hindistan'ın anavatanlarını yasadışı olarak işgal ettiğini dünyaya duyurmak için 27 Ekim'i "Kara Gün" olarak anmaktadır.

Hint Ordusu, 1947'de Cammu ve Keşmir eyaletlerini işgal etti.

O zamandan beri Hint zulmüne rağmen Yeni Delhi, kendi kaderlerini tayin hakkı için mücadele eden işgal altındaki Cammu ve Keşmir'in cesur Müslüman halkının iradesini kıramadı.

Geçen yıl 5 Ağustos'ta Hindistan, yasadışı olarak işgal edilmiş Cammu ve Keşmir'in uluslararası alanda tanınan ihtilaflı statüsünü değiştirmek ve demografik yapısını değiştirmek için daha fazla yasadışı ve tek taraflı adımlar attı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler