Kızıltepe’de evi yanan aileye yardım eli uzatıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yangında küle dönen Tekin ailesinin evi, Yetim ve Öksüzler Derneğince yeniden inşa edildi.

Kızıltepe İpek Mahallesi 428 Sokak'ta Bayram Tekin’in eşi ve 4 çocuğuyla birlikte oturdukları evleri, 28 Ağustos’ta çıkan yangında eşyalarla birlikte küle dönmüştü.

Tamamen kullanılamaz hale gelen ev, Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneğince ilçedeki esnafın desteğiyle yeniden inşa edildi.

Yetim ve Öksüzler Derneği’ne teşekkür eden Bayram Tekin, “Onların katkılarıyla evimiz bu hale geldi. Şu ana kadar yaptıkları her şey için teşekkür ediyoruz. Çok fazla bir şey kalmamış az bir yardım daha olsa kalan kısmın tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” dedi.

Dernek başkanı Sadettin Kandemir ise “Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği’ni tamamen esnaf olan arkadaşlarla birlikte kurduk. Bu derneği kurarken, insanlara yardımcı olmak istedik. Çaresiz insanlara bir nebze de olsa çarelerine ve yaralarına merhem olmak istedik.” diye konuştu.

Yangın olayı ilk duyduklarında Tekin ailesine yeni bir ev yapma sözü verdiklerini vurgulayan Kandemir, şöyle dedi:

“Bayram Ağabey’in evinin yandığını haberlerden, sosyal medyadan duyduk. Daha sonra Bayram Ağabeyi ziyareti gittik. Evi onaralım dedik. Evin üst kısmı komple gitmişti. İç tarafı da neredeyse kullanılamaz haldeydi. Onarırken tavan çöktü ve duvarlar çöktü. Bu sefer evi komple yıkıp yerine yeni bir ev yapmak zorundaydık. Tabi bunları yaparken Allah razı olsun hayırseverler de bizi yalnız bırakmadı. Biz Bayram Ağabeyin evi için kimseden para almadık ve talep etmedik. Biz şunu diyoruz; yardım etmek isteyen varsa gidip çimento parası ödeyebilir, usta parasını verebilir, tesisatçı parasını verebilir. Yani illa birileri gelip bize para teslim edip bizim vermemiz gerekmiyor.”

Hayırseverlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Kandemir, “Şu anda bizim acil ihtiyacımız sıvacıdır. Parasını vermek için bir hayırsevere veya hayırseverlere ihtiyacımız var. İnşallah Kızıltepe Yetimler ve Öksüzler Derneği olarak bütün üye arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bayram Ağabeye söz vermiştik, evini yapıp bitireceğiz. Evin içindeki buzdolabı, çamaşır makinesi, klimasıyla birlikte evi kendisine teslim edeceğiz. Hayır severlerden de destek bekliyorum.” dedi.


Kızıltepe’de evi yanan aileye yardım eli uzatıldı

Kızıltepe’de evi yanan aileye yardım eli uzatıldı

Kızıltepe’de evi yanan aileye yardım eli uzatıldı

Kızıltepe’de evi yanan aileye yardım eli uzatıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler