Kızıltepe’nin tanınan simalarından Hacı Nihat Erbeyi, Covid-19’dan vefat etti

Kızıltepe’nin tanınan simalarından Hacı Nihat Erbeyi, Covid-19’dan vefat etti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Coronavirus (Covid-19) vaka sayıları artmaya devam ederken Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi’nin babası Hacı Nihat (75), Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mardin merkez ve ilçelerinde yeni tip Coronavirus (Covid-19) vaka sayısı son günlerde yaşanan artış pik seviyesine ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işaret ettiği 5 il arasında bulunan Mardin’de, Covid-19 kaynaklı can kayıpları da yaşanıyor.

Yaklaşık 10 gündür Kızıltepe’de özel bir hastanede Covid-19 tedavisi gören Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi’nin babası Hacı Nihat Erbeyi (75) vefat etti. Sevimli Köyünün eski muhtarı olan ve Kikan Aşiretinin sevilen ve sayılan bir mensubu olan Nihat Erbeyi’nin vefat haberi ilçeyi yasa boğdu.

Daha önce defalarca İLKHA muhabirlerine röportaj veren Çiftçi Hacı Nihat Erbeyi, son röportajında şunları ifade etmişti:

“Çiftçi bir umut arıyordu. Eğer çiftçilere de tanzim satışa gidilerse gerçekten çok iyi olur. Şu an birçok çiftçi borçlarından dolayı traktörünü, tarım araçlarını satmaya çalışıyor. Şu an gübre, tohum, ilaç ve mazot ta tanzime gidileceği söyleniyor buna elektik te eklenirse çok iyi olur. Çiftçinin yükü ağırdır devlet ne kadar hafifletebilirse o kadar iyi olur. İnşallah tanzim kararı bir an önce yürürlüğe girer.”

Öte yandan Derik ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki Abdülillah Acar’ın da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

İLKHA


Kızıltepe’nin tanınan simalarından Hacı Nihat Erbeyi, Covid-19’dan vefat etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.