Konya Valiliği'nden, Akören Meslek Yüksekokulu'nda uygulamalı afet eğitimi

Konya Valiliği'nden, Akören Meslek Yüksekokulu'nda uygulamalı afet eğitimi

Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu'nda 'Uygulamalı Afet Eğitimi' semineri verildi.

KONYA- Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Selçuk Üniversitesi Akören Ali Rıza Ercan Meslek Yüksekokulu’nda ‘Uygulamalı Afet Eğitimi’ semineri  verildi.

 

Seminerde, öğrencilerin ve üniversite personelinin afetlerle karşılaştıkları anda neler yapması gerektiği ve davranış modelleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

 

‘Temel afet’ dersi ile başlayan eğitimlerde Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Uslu tarafından katılımcılara deprem, yangın, sel gibi farklı afetlerin videoları izletildi.

 

Uygulama kısmında ise okulun konferans salonundan tahliye tatbikatı ve okul amfi tiyatrosunda yangın tatbikatı yapıldı.
 


Personel ve öğrencilerden yangına nasıl müdahale etmeleri gerektiği, yangın söndürme tüpünün kullanımı ve yangın çeşitleri hakkında  bilgiler verildi.

 

Eğitimin son bölümünde ise arama-kurtarma aracı incelenerek, araç ve araç içinde bulunan ekipmanlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 

Programın sonunda, Afetlerle ilgili bilgilendirme amacıyla hazırlanan broşür ve el kitapları katılımcılara dağıtıldı. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

akören haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler