Köylerdeki Kutlu Doğum coşkusu sürüyor

Köylerdeki Kutlu Doğum coşkusu sürüyor

Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği coşkuyla gerçekleşti.

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından önceki yıllarda sadece Erciş'te düzenlenen etkinlik bu yıl Muradiye'de ve çevre köylerde de düzenleniyor. Bu kapsamda bu yıl Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor) köyünde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlik köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Alkasnak ilköğretim okulu bahçesinde saat 14'00'te başlayan etkinlik Mehmet Emin Demir Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup İhya'nın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden program, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

 

Sunuculuğunu Musa Akdeniz'in yaptığı etkinlikte Molla Yakup Arıkarınca bir konuşma yaptı.

 

Bacılarımız Hz. Nesibe gibi olmalıdır
Konuşmasında Hz. Muhammed'i (sav) anlamak için artık bir şeyler yapılması gerektiğini söyleyen Arıkarınca "Hz. Muhammed (s.a.v) kendini bize feda etmişti. Bizler de Hz. Muhammed (s.a.v) için artık bir şeyler yapmamız lazım. Bizim bacılarımız Hz. Nesibe gibi kendi kardeşini, kocasını ve evladını yerde gördüğü zaman Hz. Muhammed'in (s.a.v) sağlığının iyi olmasını istiyorum diyebilmelidir" dedi.

 

Arıkarınca konuşmasını kendini Hz. Muhammed'e (s.a.v) feda eden sahabe hayatlarından kesitler aktararak sürdürdü.

 

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (Hamza Kaya, Sinan Bilici - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.