Kozluk İlçe Belediyesi: Sokaklardaki başıboş hayvanlar toplatılıp, ceza uygulanacak

Kozluk İlçe Belediyesi: Sokaklardaki başıboş hayvanlar toplatılıp, ceza uygulanacak

Batman'ın Kozluk İlçe Belediyesi, mahalle aralarında ve sokaklarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların başıboş bırakılmasının yasaklandığını belirterek hayvan sahiplerini uyardı.

Sokaklarda görülen tüm hayvanların toplanacağını belirten belediye, hayvan sahiplerine de cezai işlem uygulanacağını kaydetti.

Belediyenin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Uzun yıllardır ilçemizin büyük bir sorunlarından olan ve ilçemizde 19'uncu yüzyılı andıran halkımızından da aldığımız yoğun şikayetlerden dolayı belediyemizin 1 Temmuz tarihinde, meclisinin açılacağı ilk toplantıda ilçe çarşı merkezi ve Üçyol bölgesi başta olmak üzere mahalle aralarında ve sokaklarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların başı boş bırakılması kesinlikle alınacak meclis kararıyla yasaklanacaktır. Belediye ekiplerimiz günün 24 saati mahallelerde gözetim yapıp ve halkımızın ihbarları doğrultusunda sokaklarda görülen tüm hayvanları toplatarak, hayvan sahiplerine de kesinlikle cezai işlem uygulanacaktır."

Hayvanlarını otlatmak isteyenlerin ilçe merkezinin dışına çıkarma zorunluluğu getirileceğini belirten belediye, "Yapılacak düzenleme gereği ilk meclis toplantısı 1 Temmuz tarihi itibarı ile merkez mahallelerde küçük ve büyükbaş hayvanların sokaklara salınması yasaklanacağı, karara uymayarak devam edenlere ceza kesileceği tüm halkımıza itina ile duyurulur. Hemşerililerimizden yasağın alınacağı tarihe kadar gerekli önlemleri şimdiden almaları önemle rica olunur." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler