Kur'an tutan oğlumun eline silah verdiler

Kur'an tutan oğlumun eline silah verdiler

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan annelerden Mevlüde Üçdağ, Kur'an tutan oğlunun eline silah verildiğini söyledi.

HDP tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP il binası önündeki evlat nöbeti 105'inci günde de sürüyor.

5 yıldır oğlu Ramazan'dan haber alamadığını belirten anne Mevlüde Üçdağ, "1 Haziran 2015'ten beri oğlumuzdan haber alamadık." dedi.

"Nereye giderlerse gitsinler onlar bizden kurtulamaz"

Evlatları gelinceye kadar HDP İl binası önünden kalkmayacaklarını belirten anne Mevlüde Üçdağ, "105 gündür buradayız. 105 yılda geçse biz buradan gitmeyeceğiz. Yağmur da olsa çamur da olsa, evlatlarımız gelinceye kadar buradan kalkmayacağız. HDP'liler bir buçuk aydır burayı terk edip Bağlar ilçesindeki bürolarına  gitmiştiler ve tekrar buraya döndüler. Eğer onlar bizim milletvekilimiz olsalardı bizim yanımızda olacak ve derdimizi dinleyecektiler." ifadelerini kullandı.

Üçdağ, "Hatice Ceylan, oğlunun orada olduğunu sürekli söylüyordu ve oğlu Cafer'in onların yanında olduğu ortaya çıktı. Bu da, bizim çocukların da onların yanında olduğunun ıspatıdır ve onlar bu çocukları vermek zorundadır. Nereye giderlerse gitsinler onlar bizden kurtulamazlar." dedi.

Oğluna çağrıda bulunan Üçdağ, "Oğlum senin yerin orası değil. Senin Kur'an-ı Kerim tutan eline silah vermişler. Ne olursun onlardan ayrıl ve güvenlik güçlerini nerede gördüysen onlara teslim ol. Böbrek hastalığım olmasına rağmen seni burada bekliyorum. Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer teslim oldu ve annesinin yanında çok mutludur. Kardeşlerin seni çok özlemiş." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.