Kuran Sınavına Yer Tahsisi, Gelen Talimatla İptal Edilmiş

Kuran Sınavına Yer Tahsisi, Gelen Talimatla İptal Edilmiş

Ceyhan İlim-Der yaptığı yazılı açıklamayla Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı için söz verdiği yer tahsisini son gün iptal eden Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kınadı.

ADANA- Ceyhan İlim-Der yaptığı yazılı açıklamayla Kur'an İlimleri ve Meal Sınavı için söz verdiği yer tahsisini son gün iptal eden Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kınadı.Ceyhan İlim-Der Başkanı Sedat Bahadır tarafından yapılan açıklamada; Kuran Nesli Platformu tarafından 18 Kasım Pazar günü Türkiye genelinde 68 merkezde gerçekleştirilen sınav öncesi sınavın Ceyhan ayağının düzenlenmesi için gerekli hazırlıkları yapmak için, dernek üye ve gönüllüsü kardeşleriyle aylar öncesinden çalışmalara başladıkları ifade edildi. "Bu ön hazırlıkların en önemlisi sınavın yapılacağı yerin teminiydi." denilen açıklamada "Bu noktada Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, sınav için bir okul tahsil etmelerini talep ettik. Bir süre sonra bizlere sınav için Ceyhan Anadolu İmama Hatip Lisesini tahsis ettiklerini bildirdiler. Bu sevindirici gelişme üzerine bizler de, sınava katılmak üzere başvuran kardeşlerimize sınavın 18 Kasım Pazar günü saat 10-00'da Ceyhan Anadolu İmam hatip Lisesinde yapılacağını bildirdik."ifadeleri kullanıldı.

 

Okulun Kuran Sınavı İçin Tahsis Edilmemesi Yönünde Bir Talimat Gelmiş
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sınav yeri tahsisinin son anda iptal edildiğini belirten Bahadır, "Sınava bir gün kala bizlere, sınavın yapılacağı Ceyhan Anadolu İmam Hatip Lisesinin, sınav için tahsis edilmesinin İptal edildiği bildirildi. Ulaştığımız yetkililer konuyu birbirlerine havale ederken, bir yetkili okulun sınav için tahsis edilmemesi yönünde bir talimatın geldiğini bildirdi. Bu talimatın kim veya kimler tarafından verildiği sorusuna ise bir cevap alamadık."şeklinde konuştu.

 

Yaşadıklarının Kuran sınavına tahammül edemeyenlerin çabası neticesinde olduğunu belirten Bahadır; "Bu yarışmanın yapılmaması için çabalayanlara soruyoruz? Elinize ne geçti. Eğer amacınız bizlerin bu çalışmalarının önünün kesmek ise, bu yaptıklarınızla; Kur'an'ın bir hakikatine bin ruhu olsa feda etmeye hazır kardeşlerimizin azim ve şevkini bir tokat olarak kalbiniz gibi kara olan suratlarınızda hissedeceksiniz. Eğer amacınız yarışmamızın amacı olan, toplumumuzun Allah (cc)'ın Kitabına olan ilgi ve alakasını engellemek ise, bu konuda da avuçlarınızı yalayacak, Kur'anın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu Kainat gibi sizlerde göreceksiniz."dedi.

 

Sınava katılanlardan sınav yeri değişikliği nedeniyle helallik dileyen Bahadır, "Ceyhan İlim Der olarak bizlerden kaynaklanmayan sebeplerden ötürü, son anda yapılan bu yer değişikliğinden dolayı yarışmaya katılan tüm kardeşlerimizden haklarını helal etmelerini istiyoruz.

 

Sorumlular hakkında da ilahi mahkemece soruşturma açıldığını, Kur'ana yaptıkları düşmanlığın an be an görüntülendiğini bu görüntülerin Mahkeme-i Kübra sunulacağını bildirmek isteriz. "diyerek açıklamasını bitirdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.