Leyla’nın ilk davası görüldü

Leyla’nın ilk davası görüldü

Gittiği bayram ziyaretinde dedesinin köyünde kaybolan Leyla Aydemir’in ilk davası bugün görüldü. Davada ailenin şikayetini çektiği öğrenildi.

4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesi ile ilgili biri tutuklu 7 kişinin yargılandığı dava bugün görüldü.

Ağrı merkeze bağlı Bezirhane köyüne ailesi ile birlikte bayram ziyaretine gittiği gün kaybolan Leyla Aydemir (4) kaçırılmış 18 gün cenazesi köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde bulunmuştu.

Davanın ilk duruşması saat 09.45'te başladı. Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir'in ifadesinin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındığı duruşmada tutuksuz yargılanan 6 sanık salonda hazır bulundu. Duruşmaya Leyla'nın annesi Şükran, babası Nihat Aydemir ve yakınları da katıldı.

Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada anne Şükran Aydemir şikayetçi oldu. Şükran Aydemir ifadesinde, "Kızımı aç bıraktılar susuz bıraktılar. Kızıma zulmettiler. Allah'a ve devletime güvenip susma hakkımı kullanmak istiyorum. Yapanlardan şikayetçiyim" dedi.

Baba Nihat Aydemir ise sanıklardan şikayetçi olmadığını belirterek, "Bayram namazı mezarlığa gittim. Leyla'nın elinde bir poşet vardı. Onunla birlikte eve bıraktım. Ben başka bir köye gittim. Geldiğimde Yusuf taziye evinin bahçesinde oturuyordu. Ben eşime hazırlanın gidelim dedim. Keşke o köye hiç gitmeseydim. Leyla'yı bulamadık. Sonra her kafadan bir ses çıktı. Leyla orada burada dediler. Her yere baktık hiçbir yerde yok. Benim şüphelendiğim kişiler Ali K. ve Mehmet K." ifadelerini kullandı.

Mahkemede ciddiyetsiz tavır takınan baba Nihat Aydemir'e mahkeme başkanından uyarı geldi. Mahkeme başkanı, "Ölen kızın babası değilsin de sanık gibi davranıyorsun. Çok ciddiyetsiz bir adamsın. Magazin programlarındaki gibi altını doldurmadan birilerinden şüpheleniyorsun" dedi.

Tutuklu bulunan Mehmet Ali Aydemir, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Suçlamaları kabul etmeyip, şahit olarak baba Nihat Aydemir'i gösteren Mehmet Ali Aydemir, ifadesinde şunlara değindi: "Benim bu suçla alakam yok en büyük şahidim babası Nihat Aydemir. Beni hamura babası gönderdi. İmamı getir dedi. Musa Aydemir ile hamura gittim. Hamur girişinde kimlik tespiti yapıldı. Benim gittiğim güzergah ile ablamın evinin alakası yok. Ben eniştemi yoldan aldım. Benim çocuğu ablamın evine götürdüm diye atılan iftiralar gerçek değildir. Saadet ablayla ilişkim olduğunu bu yüzden sustuğunu söylüyorlar. Hepsi benim nasıl abimse Saadet benim ablam. Çocuk kaybolduğu zaman biz çay içiyorduk. Ben 4 yıldır köyde anons yapan kişiyim. Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım çocuğum olmadığı halde. Anons yüzünden bile suçladılar." dedi.

Duruşmada yargılanan 7 sanık hakkındaki suçlamaları reddetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler