Macron'dan Putin'e 'Suriye'de ateşkes uzatılsın' çağrısı

Macron'dan Putin'e 'Suriye'de ateşkes uzatılsın' çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Macron, Suriye'deki ateşkesin uzatılması çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak "Güvenli Bölge'den" çekilmesi için tanınan 120 saatlik sürenin uzatılmasını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan yazılı açıklamada, bugün yapılması beklenen Soçi Zirvesi öncesi, Macron'un Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'nin "koşullu ateşkes" anlaşmasının devam ettirmesinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Geçtiğimiz cuma günü, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde konuşan Emmanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’ye başlattığı harekâtı "çılgınlık" olarak nitelendirmişti.

"Orta Doğu’da Avrupa'ya layık otonom bir kapasite oluşturmalıyız." diyen Macron, "Bölgedeki inandırıcılığımızı yitirdik orada Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor." diye konuşmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.