Mağdur çiftçiden AKEDAŞ'a tepki: "Suruçluyum diye Suruçlunun borcu benden isteniyor"

Mağdur çiftçiden AKEDAŞ'a tepki: "Suruçluyum diye Suruçlunun borcu benden isteniyor"

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yapan çiftçilerden Ali Savunmaz, elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek için gittiği AKEDAŞ'ta, kendisinden talep edilen gerekçeyi duyunca şoka uğradığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden gelip Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yaptığını söyleyen Ali savunmaz, 10 yıldan bu yana elektrik faturasını hiç aksamadan ödediğini ancak bu ay kesilen elektriğinin kesilme nedenini öğrenmeye gidince AKEDAŞ yetkililerinin kendisine, "Senin Suruçlu bir hemşehrinin borcu var. Onu bulup borcu ödemezsen elektriğini açmayız." dediklerini iddia etti.

"Elektrik borcunu ödemeyen komşu tarla sahibinden dolayı elektriğimi kestiler"

Covid-19 salgını nedeniyle tarımsal üretimin büyük önem arz ettiği bir dönemde elektriği kesildiği için ürününün bozulma tehlikesi geçirdiğini dile getiren pamuk üreticisi Savunmaz, "Adıyaman'ın Samsat ilçesinde pamuk üretimi yapan bir çiftçiyim. 10 yıldır burada pamuk üretimi yapıyorum. Bu süre zarfında elektrik borcumun bir kuruşunu dahi geciktirmeden ödemişim. Benim üretim yaptığım yerin yaklaşık 50 km uzağında bulunan bir alanda pamuk üreten başka bir Suruçlu, elektrik borcunu ödemediği için AKEDAŞ yetkilileri bana; 'Siz o adamı tanıyorsunuz. O adamın borcunu ödemeden sizin elektriğinizi keserim.' diyor. Şu anda elektriğimizi de kesmişler. Pamuğum tarlada ekili, 2 bin dönüm pamuğum elden gidiyor, mağdur durumdayım, ben ne yapayım?" diye sordu.

"Kimse kimsenin borcunu ödemeye mahkûm edilebilir mi?"

Covid-19 nedeniyle borcu olan kişilerin dahi elektriklerinin kesilmemesi gerektiğini ancak borçlu olmadığı halde başkasının borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini söyleyen Savunmaz, "Bu hastalık nedeniyle biz bir yerlere gidemiyoruz. Elimiz kolumuz bağlı, pamuğumuz kuruyor. 3 milyon TL borç altındayım. Ben ne yapabilirim? Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Bir karış toprağı boş bırakmayın, çalışınız.' diyor. Sayın Cumhurbaşkanım! Kimse kimsenin borcunu ödemeye mahkûm edilebilir mi? Suruçluyum diye Suruçlunun borcunu benden istiyorlar. Benim elim, kolum bağlı. Gereken ilgiyi göstermenizi istirham ediyorum." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

AKEDAŞ'tan konuya ilişkin muğlak açıklama

Konuyla ilgili olarak AKEDAŞ yetkilileri, "Elektriği kesilen vatandaşların başvurularını değerlendirip kendilerine 2 hafta içinde dönüş yapacağız. Ancak onlar elektriğin hemen bırakılması hususunda ısrar ediyorlar. Biz konuyu Hukuk Müşavirliğine ilettik. 2 hafta içinde kendilerini dönüş sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.