Mahathir: Filistin'deki abluka yasadışı bir korsanlık eylemidir

Mahathir: Filistin'deki abluka yasadışı bir korsanlık eylemidir

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, işgal rejiminin Filistinli Müslümanlara uyguladığı ablukanın yasa dışı bir korsanlık eylemi olduğunu söyledi.

Mahathir Muhammed, İslami Anlayış Enstitüsü'nün başkent Kuala Lumpur'da düzenlediği "İslam düşmanlığından kurtulma: Daha derin bir İslami anlayışa doğru" konulu konferansta konuştu.

İşgal rejiminin yaptıklarının kınanması gereken ama kınanmayan bir korsanlık eylemi olduğunu kaydeden Mahathir Muhammed, işgal rejiminin uyguladığı terörün birçok Müslüman'ın öfkesini kabarttığını söyledi.

"İsrail'in Müslümanlara yönelik baskılarını durdurabilmek için dünyanın desteğini kazanmamız gerekir." diyen Mahathir Muhammed, İslam dünyasının birçok mezhebe bölündüğü için hedefleri üzerinde yoğunlaşamadığını ve bu durumdan İslam düşmanlarının yararlandığını belirtti.

Malezya'nın yakın geçmişte Gazze'ye deniz yoluyla yardım göndermeye teşebbüs ettiğini fakat bu girişimin işgal rejiminin engeline takıldığını hatırlatan Mahathir Muhammed, terör rejimi ablukasının yasa dışı olduğuna dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin Filistin'e uyguladığı terörün, dünya genelinde terör faaliyetlerini kışkırttığını ifade eden Mahathir Muhammed, "Eğer Filistinlilerin hakları saygı görür ve desteklenirse terör eylemleri azalır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.