Yeşilyurt'ta öğrenciler uzaktan eğitimle hafızlığa başladı

Yeşilyurt'ta öğrenciler uzaktan eğitimle hafızlığa başladı

Yeşilyurt ilçesinde hafızlık hazırlık dönemini başarılı bir şekilde bitiren 17 öğrenci, uzaktan eğitimle hafızlık eğitimine başladı.

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’daki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik yüz yüze eğitime geçici olarak ara verilip uzaktan eğitim verilmeye başlanmış ve bu su süreçte 12 öğrenci uzaktan eğitimle hafız olmuştu.

Malatya Yeşilyurt ilçesi Fahri Kiğılı ve Ahmediye Kız Kur’an Kurslarında aldıkları uzaktan eğitimle hafızlık hazırlık dönemini başarılı bir şekilde bitiren 17 öğrenci, hafızlığa ilk adımını attı.

12 öğrencinin hafızlığını tamamlamasının ardından 17 öğrencinin de hafızlığa başlamasının sevindirici olduğunu belirten Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kur’an-ı Kerim'in ezberlenmesinin önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını ifade etti.

Bu süreçte 17 öğrencinin hafızlığa ilk adımlarını atmalarının çok sevindirici olduğunu dile getiren Yeşilyurt İlçe Vaizi ile Kur’an Kursları Koordinatörü Seher Can, Allah Teâlâ’nın dünya ve ahirette kendilerine hafızlık tacı takmayı nasip etmesi temennisinde bulundu.

Fahri Kiğılı Kız Kur’an Kursu Hafızlık Temel sınıfında görevli Şule Tanrıverdi ise teknoloji imkanlarını kullanarak uzaktan eğitim yöntemiyle yaklaşık 2 buçuk aydır derslerine devam ettiklerini ve kursların açılıncaya kadar online eğitime devam edeceklerini söyledi.

“Uzaktan eğitimle 12 öğrencimiz hafızlığını tamamladı”

Pandemiden dolayı Kur’an kurslarında yüz yüze eğitime geçici olarak ara verildiği bu dönemde özellikle hafızlığa devam eden öğrencilerin eğitimine ara verilmediği için Allah Teâlâ’ya hamd ettiklerini söyleyen Işıldar, “Uzaktan eğitim yöntemiyle hocalarımız öğrencilerimizin ezberledikleri sayfaları devam ettiler. Bu süreçte 12 öğrencimiz hafızlığını tamamladı. Daha da sevindirici bir şey 17 öğrencimiz de bu yöntemle hafızlığa başladı. Allah (Celle Celaluhu) hepsine zihin açıklığı versin.” diye konuştu.

"Kur'an'ın bizlerden istediği emir ve yasaklarına göre yaşamalıyız"

Kur’an-ı Kerim'in ezberlenmesinin önemli olduğunu ancak Kur'an'ın mesajının anlaşılması gerektiğini ifade eden Işıldar, şöyle devam etti:

“Kur’an-ı Kerim'in bizlerden istediği şekilde yaşamak ve emirlerini yasaklarını en yakın çevremizden başlamak üzere bütün insanlara ulaştırdığımızda bizden istenileni yerine getirmiş oluruz. Özellikle içerisinden geçtiğimiz bu süreçte buna insanlığın çok ihtiyacı var. Geçtiğimiz bu süreçte kadir ve kıymeti daha çok anlaşıldı. Dua ve temenni ediyoruz ki, yeni nesillerimiz bu konuda (hafızlık) daha çok sorumluluk bilincine sahip olarak bunun artarak devam etmesidir. Bu noktada emeği geçen eğitime ara vermeyerek evlerinde de olsa öğrencilerin hafızlık eğitimini veren ve katkıda bulunan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hafızların yetişmesine sebep olan anne babalara çok teşekkür ediyorum.”

"Rabbim dünya ve ahirette hafızlık tacı takmayı nasip etsin"

Salgın hastalık nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitime ara verildiğini anımsatan Yeşilyurt İlçe Vaizi ile Kur'an Kursları Koordinatörü Seher Can, “Ama bu süreçte uzaktan eğitim yöntemiyle eğitime devam ettik. Bu süreçte hafızlığı bitiren öğrencilerimiz oldu. Ve yakın zamanda 17 öğrencimiz hafızlığa ilk adımlarını attılar. Bu bizim için çok duygu verici oldu. Hocalarımız yine online bir şekilde hafızlık hazırlık döneminde belirli ezberler yapılır ve yüzünden güçlendirme dediğimiz seri bir şekilde okuma onunla ilgili hocalarımız çalışmalarını yaptılar. Bizde online kurduğumuz hafızlık takip komisyonuyla 17 tane öğrencimizi hafızlığa başlattık. Bu vesileyle hocalarıma ve bize destek veren bütün ailelere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hafızlıklarını en iyi şekilde tamamlayıp, Rabbim dünya ve ahirette hafızlık tacı takmayı kendilerine nasip etsin.” dedi.

“Uzaktan eğitim yöntemiyle yaklaşık 2 buçuk aydır derslerimize aralıksız devam ediyoruz”

Fahri Kiğılı Kız Kur’an Kursu Hafızlık Temel Sınıfında görevli Şule Tanrıverdi ise şunları söyledi:

“Fahri Kiğılı Kız Kur’an Kursumuzda şu an 2 temel hazırlık sınıfımız var, bunlardan birini ben yürütüyorum. Uzaktan eğitim yöntemiyle yaklaşık 2 buçuk aydır derslerimize aralıksız devam ediyoruz. Yüzüne derslerini alıyoruz, ezberlerini alıyoruz, ezber tekrarlarını alıyoruz. Bunun yanında yine bizim sınıfımızda hatme devam eden öğrencilerimize meal çalıştırılmasını ek olarak yaptırdık. Teknoloji imkanlarını kullanarak derslerimize devam ediyoruz. Kursumuzdaki 8 öğrencimiz geçen hafta hafızlık geçiş komisyonu sınavına katıldı ve başarılı bir şekilde sınavı geçerek hafızlığa başladılar. Hafızlık hazırlık döneminde olan öğrencilerimizde aynı şekilde kurslarımız açılana kadar online eğitimlerine devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler