Malatya'da ülkeye yön verecek hafızların yetiştirilmesi hedefleniyor

Malatya'da ülkeye yön verecek hafızların yetiştirilmesi hedefleniyor

Malatya Proje Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Feyzullah Uçar, okullarının 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılacağını belirtti.

Okul Müdürü Feyzullah Uçar, hafızlık ve akademik anlamda kendini yetiştiren, ülkeye en üst seviyede hizmet edecek hafızlar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Düzce Hafız İHO’daki hafız öğrencilerin, 'Milli Teknoloji Hamlesi'yle birlikte T3 Vakfıyla iş birliği halinde şu an İHA ve uçan araba tasarımı yaptıklarına dikkat çeken Uçar, kendilerinin hayal ettiği hafız profilinin de bu olduğunu söyledi.

Okullarının 24 derslikli tam donanımlı olduğunu, öğrencilerin 9 kişilik sınıflarda hafızlık, 18 kişilik sınıflarda ise akademik eğitim alacaklarını aktaran Uçar, tüm sınıflarda akıllı tahtaların mevcut olacağını, pandemi sürecinin devam edebileceği dikkate alınarak öğrencilerin tek kişilik sıralarda oturması ve her öğrencinin kendine ait dolabının olmasını sağladıklarını belirtti.

Yapılacak sınavla 36 kız ve 36 erkek olmak üzere 72 öğrenci alacaklarını dile getiren Uçar, pandemi süreci olmasına rağmen şimdiye kadar 300 başvurunun olduğunu, kayıt süresinin devam ettiğini söyledi.

Öğrencilerin hafızlık ve akademik eğitimin yanı sıra; 3D sinema salonu, fitness salonu, oyun salonu, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, dinlenme mekânları, bahçe satrancı, spor salonu, dart, masa tenisi, bilgisayar laboratuvarı, fen ve teknoloji laboratuvarı, Z kütüphane, musiki odası, sanat atölyesi, robotik kodlama atölyesi, zekâ ve beceri oyunları alanı, tilavet odaları, mescitler, konferans salonu gibi birçok imkana sahip olacaklarına dikkat çekti.

“Küçük yaşta Kur’an ezberiyle meşgul olan zihinler akranlarına göre büyük gelişim kaydediyor”

Uçar, “TOBB Malatya Hafız Proje İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi kapsamında açılmıştır. Okulumuz klasik hafızlık eğitimden ayrı olarak örgün eğitim süreçlerini ve hafızlık süreçlerini birlikte yürütecektir. Klasik hafızlık sisteminde öğrenciler uzun bir süre okuldan uzaklaştıkları için, okula döndüklerinde uyum sağlayamamakta, akademik eksiklerini giderememekte böylece bu zeki öğrenciler sistem içerisinde kaybolup gitmekteydi. Oysaki bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, Küçük yaşta Kur'an ezberiyle meşgul olan zihinler akranlarına göre çok daha büyük bir gelişim kaydediyor. Zihinsel kapasiteleri çok daha fazla artıyor. Ayrıca öğrenciler bu süreçte disiplin ve planlı çalışmayı öğreniyorlar. Dolayısıyla öğrencilerimizi tam donanımlı bir okulla ve profesyonel bir eğitim kadrosuyla destekleyerek, sosyal becerileri gelişmiş, kendilerini her alanda ifade edebilen, dışa dönük ülkenin geleceğine yön verebilecek hafızlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

“Öğrencilerimiz hafızlık ve akademik eğitimin yanı sıra sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle de desteklenecek”

Öğrencileri hafızlık ve eğitimin yanı sıra sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklerle de destekleyeceklerine dikkat çeken Uçar, kişisel gelişimlerine de katkılar sunacaklarını ve niteliklerini ortaya çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

Projenin, Malatya Hafız Proje İmam Hatip Ortaokulu ve Malatya Müftülüğü ile birlikte yürütüldüğünü belirten Uçar, şöyle devam etti:

“Okulumuzun karşısında Yeşilyurt Müftülüğüne bağlı Cebrail Kurel Kur’an Kursu şu an yapım aşamasında okulumuzla fiziki imkanları açısından donanımlı hale getiriliyor. Tüm hazırlıklar bittiğinde öğrenciler; 3D sinema salonu, fitness salonu, playstation salonundan yararlanması sağlanacaktır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin aktif dinlenebilmeleri için futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, dinlenme mekânları, bahçe satrancı, spor salonu, dart, masa tenisi, bilgisayar laboratuvarı, fen ve teknoloji laboratuvarı, Z kütüphane, musiki odası, sanat atölyesi, robotik kodlama atölyesi, zekâ ve beceri oyunları alanı, tilavet odaları, mescitler, konferans salonu gibi birçok imkana sahip olacaklar.”

“Mülakatla 36 kız ve 36 erkek öğrencimiz okulumuza kesin kayıt hakkı kazanacak”

31 Mayıs’ta sınav yapmayı planladıklarını ama pandemi sürecinden dolayı sınavın haziranın sonuna ertelendiğini söyleyen Uçar, “Şu an tam kesin tarihini belirlememekle birlikte haziran sonunda 4’üncü sınıf birinci dönem müfredatından bir akademik sınav yapmayı planlıyoruz. Sınavımız 80 soruluk bir testten yapılacak ve bu sınavla 60 kız, 60 erkek 120 öğrenci belirleyeceğiz. Bu öğrencilerimizi yaz okulunda 6-8 haftalık hafızlığa hazırlık eğitimine tabi tutacağız. Yazın bu öğrencilerin ilerleme durumları ve ezber kabiliyeti dikkate alınarak her hafta öğrencilere nesnel ölçütlere göre not verilecek, bu not ortalamaları alınarak öğrencilerin yaz okulu notu oluşturulacaktır. Akademik sınav notu ve yaz okulu notu ortalamasına göre mülakatla 36 kız ve 36 erkek öğrencimiz okulumuza kesin kayıt hakkı kazanacak.” diye konuştu.

Öğrencilerinin 5’inci sınıfta, okulun üst katında açılacak olan Kur’an kursunda sabah 9 kişilik sınıflarda 5 saat hafızlık, öğleden sonra da 18 kişilik sınıfta 5 saat akademik ders göreceklerini aktaran Uçar, hem hafızlık hem de akademik derslerin Malatya’nın en iyi hocaları ve hafızları tarafından verileceğini kaydetti.

“Hafızlık yeteneğine sahip öğrenciler, 5 yıldızlı otel konseptinde Kur’an Kursuna kaydedilecek”

6’nca sınıfta eylül ayında toplanacak komisyonla hafızlık yeteneğine sahip öğrencilerin tespit edileceğini belirten Uçar, şunları söyledi:

“Bu öğrenciler okulumuzun karşısında müftülük tarafından 5 yıldızlı otel konseptinde hazırlanan Cebrail Kurel Kur’an Kursuna kaydedilecek. Okulda sadece temel derslerden her gün iki saat DYK alacak. Böylece okuldan kopmamış olacak ve temel akademik becerilere sahip olacak. Sene sonunda yapılacak ortak bir sınavla 7’nci sınıfa geçecek. 7’nci sınıfta hafız olmuş öğrencilerimize ilk iki saat hafızlık pekiştirme dersi kalan 8 saatte ise dil ağırlıklı akademik destek sağlanacak. Veliler ister Arapça, ister yabancı dili seçebilecek.”

Uçar, hafızlık için yeteneği uygun olmayan öğrencilerin ise velinin arzu ettiği ildeki herhangi bir imam hatip ortaokuluna nakledileceği bilgisini paylaştı.

“Bu sürecin sonunda öğrenci güzel bir nitelikli liseye yerleşecek”

8’inci sınıfta ise son iki saati hafızlık pekiştirmeye ayrılacağını dile getiren Uçar, “İlk 8 saat yoğun bir tempoda öğrenciler LGS ye hazırlanacak. Yani 5’inci ve 6’ncı sınıfta öğrenci hafızlığa yoğunlaşacak. 7 ve 8’inci sınıfta LGS ye yoğunlaşacak. Böylece sene kaybı olmadan öğrencilerin hem hafızlığını tamamlaması hem de nitelikli bir liseye girmeleri sağlanacak. Bu sürecin sonunda öğrenci hiç sene kaybetmeden hem hafızlığını tamamlamış olacak hem de akademik anlamada bir şey kaybetmeden güzel bir nitelikli liseye yerleşmiş olacak.” dedi.

Eğitimlerinin sevgi temeli üzerine olacağına vurgu yapan Uçar, çocuklara büyük bir ilgi göstereceklerini söyledi.

“Bizim hayal ettiğimiz hafız profili bu”

Konuşmasının devamında Uçar, şu ifadeleri kullandı: “Düzce Hafız İHO’daki hafız öğrenciler, Milli Teknoloji hamlesiyle birlikte T3 Vakfıyla iş birliği halinde şu an İHA ve uçan araba tasarımı yapıyorlar. Teknofestte tek aşamayı geçmişler. Bizim hayal ettiğimiz hafız profili bu. Sadece Kur’an-ı Kerimi ezberleyen ve okuyan hafızlar değil, kendini her alanda geliştiren ve gelecekte vatana millete en üst noktada hizmet edebilecek hafızlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. İnşallah velilerimizde bize destek olur çünkü hedeflerimiz çok büyük. Nitelikli bir okula yerleşmek ve hafız olmak çok büyük bir hedef inşallah bir her ikisini birlikte yapmaya talibiz. Bu konuda velilerimize de çok iş düşüyor.”

“Pandemi sürecine rağmen şimdiye kadar 300 başvuru yapıldı”

Okulun 2020-2021 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacağını aktaran Uçar, “Akademik sınav takvimimiz pandemi sürecine göre belirleneceği için henüz netlik kazanmıştır. Ancak sitemiz üzerinden okulumuza başvuru yapan her veliye verdikleri telefonları üzerinden bilgi aktarılacaktır. Velilerimiz gönül rahatlığıyla başvuruları yapabilir. Bu konuda Malatya’dan çok büyük bir destek bekliyoruz. Tabi bunu da belirtmek istiyorum. Pandemi sürecinde veliler çocuklarımı nereye kaydedeyim derdinden ziyade, faklı kaygılar taşıyorlardı. Kayıtlarımızda yeni yeni hareketlenmeler başladı. 72 öğrenci alacağımız okulumuza şimdiye kadar 300 başvuru yapıldı.” dedi.

Velilerin okul hakkında geniş bilgiye okulun sitesinden ulaşabileceklerini belirten Uçar, öğrenci kabul sınavının ise sitede verilen adresten başvuru gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.