Malatya Valisi Baruş’tan Covid-19 uyarısı: "Son 4 günde 4 hastamızı kaybettik"

Malatya Valisi Baruş’tan Covid-19 uyarısı: "Son 4 günde 4 hastamızı kaybettik"

Vali Aydın Baruş, İlde Coronavirus vaka sayısının arttığını ve özellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastaları kaybettiklerine dikkat çekerek, kurallara riayet edilmediği takdirde bunun acısını hep birlikte çekeceklerini söyledi.

15 Temmuz şehitlerini anma, milli birlik günü etkinlikleri kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü organizasyonuyla Malatya Türk Kızılay Şubesi ile birlikte 13-14 Temmuz tarihleri arasında 08.30 ile 17.30 saatleri arasında Malatya İl Emniyet Müdürlüğünde “251 Şehidimiz İçin 251 Ünite Kan Bağışı” kampanyası düzenlendi.

Programa Vali Aydın Baruş, ile İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren de katılarak, kan bağışında bulundular.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Baruş, böyle bir kampanya düzenledikleri için İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Özellikle pandemi sürecinde kan temini noktasında bazı zorluklar yaşadık. Bizler de en azından 15 Temmuz 2016’da hain darbe kalkışmasına karşı kıyama duran ve diriliş destanı yazan milletimizin vermiş olduğu 251 şehidimizi de anmak, onları rahmetle yad etmek anlamında sembolik olarak kan verme kampanyasının düzenlemesini anlamlı buluyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz de bu kampanyaya iştirak edeceğiz. Şehitlerimizi de rahmetle anacağız.”

“Eğer kurallara riayet etmezsek, bunun acısını hep birlikte çekeriz”

Yeni normalleşme süreciyle birlikte bazı yasakların kalktığını, vatandaşların normal ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütebilmeleri için bazı olanakların tanındığını hatırlatan Baruş, “Ancak bunların kurallara uyma dahilinde gitmesi gerekiyor, yoksa hastalık şu an halen ayakta. Yani salgın yayılmaya devam ediyor. Eğer sosyal temaslara, kurallara riayet etmezsek, bunun acısını hep birlikte çekeriz.  Özellikle kronik rahatsızlığı buluna hastalarımızda maalesef hızlı bir reaksiyon gelişiyor ve onları kaybetmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

“Son 4 günde kronik rahatsızlığı bulunan 4 hastamızı kaybettik!”

Malatya’da son 4 günde kronik rahatsızlığı bulunan 4 hastanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Baruş, “Onun için sağlıklı insanların bu hastalığı nasıl olsa atlatırım, bana bir şey olmaz demesinler. Yakınlarınızdaki insanlara, anne, baba, akrabalara bulaştırabileceklerini unutmasınlar. Özellikle, gençleri uyarıyorum, fiziksel temaslarınızda lütfen dikkatli olun. Uzun süreli kapalı bir yerde kalmayın.  Düzenlenen; düğün mevlit gibi kalabalık yerlerde uzun süre kalmamaya dikkat edelim.  Çalışma mekanlarında, maske taksınlar, sosyal mesafeye dikkat etsinler ve el temizliğine mutlaka dikkat etsinler. Son günlerde bölgede olduğu gibi Malatya'da sosyal temaslara ve kurallara riayet edilmemesinden dolayı vaka sayılarında artış görülüyor.” diye dikkat çekti.

“Maskeyi sadece kendimizi korumak için değil, karşımızdaki insanı korumak için de takmamız lazım”

İl genelinde maske takma zorunluluğu getirdiklerini ve buna önemli ölçüde uyulduğunu söyleyen Baruş, “Ama buna uymayanlar var. Mutlaka uysunlar. Çünkü biz bu maskeyi kendimizi korumak için değil, karşımızdaki insanı korumak için takmamız lazım. Maske takmaya ve sosyal mesafe kurallarına riayet edersek, hastalığın yayılımını büyük ölçüde durdururuz.  Vatandaşlarımızı uyarıyorum. Malatya olarak bu salgının getirdiği tehlikeye birlikte aşabiliriz. Lütfen duyarlı olalım.” diyerek uyarılarda bulundu.

“Vaka sayısında önceki haftalara nazaran artış var, kurallara riayet edersek önümüzdeki günlerde daha rahata varırız”

Vaka sayısının son 2 haftadır, önceki haftalara göre artış yaşandığına dikkat çeken Baruş, “Günlük ortalama vakalar her gün değişebiliyor. Çünkü bir vaka bir aile çevresinde hızlı yayılabiliyor. O gün sayı fazla çıkıyor. Bazen de düşük geliyor. Kurallara riayet ettiğimiz takdirde o düşüşü yakalamamız lazım. Düşüşü yakalayabilmemiz için özellikle şehir dışından, başka mekanlardan gelen insanlarla temaslarda dikkatli olmamız lazım. Çünkü başka şehirlerden gelenler burada birine bulaştırdığı zaman oda aile fertlerine bulaştırıyor. Böylece hastalığın yayılma imkânı oluyor. Bunlara çok dikkat edelim. Bunlara riayet edersek, önümüzdeki günlerde daha rahata varırız.” Dedi.

Açıklamanın ardından, Vali Baruş ile İl Emniyet Müdürü Dağdeviren, kan bağışında budundu.

Kan bağışının yarın saat 17.30’a kadar devam edeceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.