Malatya’ya il dışından gelerek 14 gün kuralına uymayanlara ceza kesildi

Malatya’ya il dışından gelerek 14 gün kuralına uymayanlara ceza kesildi

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ikamet amaçlı diğer illerden gelen 19 kişinin 14 gün evde kalma zorunluluğuna uymadıkları için kişi başına 3 bin 150 TL para cezası verildiği ve haklarında adli işlem yapılacağı belirtildi.

Battalgazi’de 15, Doğanşehir, Arapgir, Doğanyol ve Hekimhan ilçesinde birer kişi olmak üzere toplam 19 kişinin Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararına uymadıkları için cezai işleme tabi tutuldukları ifade edildi.

Valilik açıklamasında, “Malatya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı uyarınca; ilimize diğer illerden ikamet amaçlı gelen vatandaşlarımıza, zaruri haller haricinde 14 gün evde kalmaları gerektiği, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı hususu kendilerine anlatılmış olup bu durum vatandaşlarımıza yazılı olarak tebliğ edilmişti. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan denetimler sonucunda; Battalgazi’de 15, Doğanşehir, Arapgir, Doğanyol ve Hekimhan ilçesinde birer kişi olmak üzere toplam 19 kişiye Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi uyarınca kişi başı 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanmıştır. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemler yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler