Maliye Bakanı Albayrak: "Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor"

Maliye Bakanı Albayrak: "Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor"

Katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, salgın nedeniyle ekonomide dünya ülkelerine kıyasla Türkiye, en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Dünyada yaşanan salgın nedeniyle ülkelerin ekonomisinin olumsuz etkilendiğini belirten Albayrak, Dünyada en hızlı normalleşen ve en hızlı toparlayan ülkelerden biri olacaklarını ifade etti.

Birçok ülkede ekonomi olarak büyük daralmaların yaşandığını vurgulayan Albayrak, "Dünya da salgın nedeniyle öyle bir dönemde ki, dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Bu manada Türkiye, dünyadaki bütün ülkelere kıyasla en az etkilenen ülkelerden bir tanesi. Borsa performansıyla pozitif ayrışıyor. Birçok ülke düşmeler yaşamış Türkiye daha iyi noktada. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin kur performansına bakalım. Yüzde 30'lar, 20'ler, 15'ler seviyesinde para birimlerin değer kaybetmiş. Türkiye yüzde 17, yüzde 19 seviyesinde etkilenmiş. Büyümede ikinci çeyrekler açıklanıyor, pek çok ülkede büyük daralmalar yaşanıyor. Türkiye, inşallah ikinci çeyrek performansıyla daralma yaşayan ülkeler içinde en az etkilenen ülkelerden birisi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisine yönelik "batıyor" söylemlerine de tepki gösteren Albayrak, "Ekonomisi batan bir ülke bütün alanlarda bu kadar güçlü performans ortaya koyabilir mi? Bakan olduğumdan beri her gün 'battık' deniyor. 'battık' lobisi gezi döneminde de vardı. Psikolojik olarak algı yaratmaya çalışıyorlar. Anadolu'dan geri dönüşler alıyorum, dönüşler bu şekilde değil." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler