Mardin'den işgalci ABD'ye tepki: ABD'nin kan ve petrolden başka gayesi yoktur

Mardin'den işgalci ABD'ye tepki: ABD'nin kan ve petrolden başka gayesi yoktur

Mardin'in Midyat ilçesindeki siyasi parti, STK, esnaf ve vatandaşlar ABD'nin İslam coğrafyasındaki işgal politikalarına tepki göstererek Müslümanlara birlik olma çağrısında bulundu.

İşgalci ABD'ye tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yaptığı katliam ve işgalin ağır sonuçlarına rağmen kukla yöneticiler eliyle İslam coğrafyasına bir sülük gibi yapışan ABD ve ümmetin kalbine bir hançer gibi saplanan terör şebekesi israile tepki gösteren Midyat ilçesindeki siyasi parti, STK, esnaf ve vatandaşlar, İLKHA muhabirine konuşarak ümmete vahdet çağrısı yaptı.

"ABD, sürekli işgal ettiği yerlerde kan, gözyaşı, sömürü, ihanet, fitne ve fesat bırakmıştır"

Kilometrelerce yerden gelerek İslam topraklarını işgal eden ABD'nin kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini ifade eden Azim-Der Başkanı Nureddin Ayyıldız ise, "Amerika'nın temel hedefi, bir yerleri işgal etmektir. O işgal bazen kısmen olur, bazen tamamen bir toprağı işgal eder. Bazen kurduğu bir üsle işgal eder. Amerika'nın işgal ettiği topraklara baktığımız zaman daha doğrusu İslam topraklarına baktığımız zaman yani ABD, sürekli işgal ettiği yerlerde kan, gözyaşı, sömürü, ihanet, fitne ve fesat bırakmıştır.  Her şey aslında kişi kendisinden başlar. Sivil toplum olarak bu bilinci, onların yalan dolanlarını ve sömürülerini biz, bilinçli bir şekilde o yaptığı algıları yıkmamız lazım. Amerika'nın dost olmayacağını, gittiği yerde sürekli sömürü götürdüğünü, insanları özgürleştirme yerine katlettiğini, aç bıraktığını ve fitne yaydığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

İslam ülkelerinin liderlerinin işgalci Amerika'yla bütün ilişkilerini kesmesi ve üslerini kapatması gerektiğini belirten Ayyıldız, "Amerika genelde sürekli petrolümüzü, yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizi sömürmek için İslam ülkelerini işgal ediyor. Onun derdi, menfaati bunlardır. Kendi menfaatine bakmaktadır. Yoksa kilometrelerce öteden benim iyiliğimi düşünerek Amerika binlerce kilometre kat edip gelmez. Hani derler ya bir koyup, yüz almak gibi hesaplarında, o tarz hesaplar var. Dolayısıyla yerüstü ve yeraltı zenginliklerimizi sömürmekte farklı algılarla farklı şeylerle sömürmektedir. Başta kendimiz, 'Amerika belki o kadar büyük değildir, o kadar çok çok güçlü değildir' ama biz zihinlerimizde Amerika'yı büyütmüşüz." ifadelerini kullandı.

Nisa süresinin "İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır." mealindeki 76'ncı ayetini paylaşan Ayyıldız, Amerika'nın şeytanın dostu olduğunu ifade ederek "Biz, Allah'a inananlar olarak birlikte olursak İslam ülkeleri, İslami liderleri birlikte olursa bir olursa ne Amerika kalır ne Rusya kalır ne hiçbir güç kalır. İslam düşmanı kalmaz. Ama yeter ki birlik ve vahdeti sağlayabilelim." dedi.

"ABD gücünü silahından değil, İslam ümmetinin dağınıklığından almaktadır"

ABD'nin İslam topraklarındaki gücünü kukla yöneticilerinden aldığı destek ve emperyalist bir anlayışla tahakkümünü sürdürdüğünü belirten HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, "Tarihsel süreç içerisinde emperyalizmin çıkış nedeni, sanayisi gelişmiş ülkelerin geri kalmış ülkeler üzerindeki tahakkümünü sürdürmek suretiyle yeraltı ve yerüstü kaynaklarına konmak üzere yapılan bütün faaliyetleri kapsamaktadır. Ekonomik, kültürel, siyasi ve güvenlik konularında geri kalmış ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını sömürmek suretiyle atılan adımların tamamını emperyalist düşünce olarak dile getirmek mümkündür. ABD'nin İslam toprakları üzerinde, İslam ülkeleri üzerinde tahakkümünü sürdürebilmesi için özellikle İslam ülkelerinin başına kendi istediği kukla yöneticileri getirmek suretiyle önemli (!) adımları atmıştır. ABD aslında gücünü silahından değil, İslam ümmetinin dağınıklığından almaktadır." dedi.

"Allah'ın huzurunda secdeye kapanan başların ABD emperyalizmine asla boyun eğmemesi lazım"

Müslümanların zulme ve işgale karşı durması gerektiğini ve bağımsız bir ekonomik güç oluşturması gerektiğini belirten Altunkaynak, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüce Allah Ayet-i Kerime'de müminlere hitaben, "Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Kim onları dost edinirse O da onlardandır.' diye buyurmasına rağmen bizler, Allah'ın bu yüce düsturunu bir kenara bırakıp onları dost ve yandaş edinmişizdir. Özellikle Müslümanların mutlaka bu bilinçle donanmaları lazım. Yüce Allah'ın huzurunda secdeye kapanan başların asla ABD emperyalizmine boyun eğmemesi lazım."

Müslümanların, İslam âlemi ve İslam ülkelerinin mutlaka kendi sanayisini, otomotiv sektörünü, uçak sanayisini kısacası ekonomik ve kültürel yönden dışa bağımlılıktan kurtulması gerektiğini dile getiren Altunkaynak, "Müslümanların kendi aralarında İslam İş birliği olarak bir araya gelip güçlü bir ekonomi oluşturmaları ve gerek ülkemizde gerek bütün Ortadoğu'da olsun ABD'nin bütün üslerinin kapatıp kirli emellerini aramızdan söküp atmaktan başka çıkış yolumuz yoktur. Ancak o şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe onlarla baş edebiliriz. Aksi takdirde bunlar makam mevki ve bazı demokrasi söylemleriyle maalesef bizleri sömürmeye devam edeceklerdir. Bu vesileyle birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek onların bütün emellerini boşa çıkaracak adımları atmak zorunda olduğumuzu unutmayalım." diye konuştu.

"En büyük sorunumuz birlik olamayışımız"

Müslümanların arasındaki anlaşmazlıkların ve kavgaların ABD'nin işine yaradığını söyleyen sobacı esnafı Abdulkadir Arbağ, "Amerika' diyoruz. Gerçekten büyük suç Amerika'da. Özellikle de Siyonizm. Amerika'nın asıl güdümü israildir. Siyonizm'in elindedir. Şu an asıl amaçları, kutsal olan toprakları israil için ele geçirmek, İslam âlemini birbirine kırdırmak, öldürmek, yıkmak ve yok etmek. İşte bu minvalde Müslümanlar suçlu durumda. Küfür, kendi görevini yapıyor. Bizi parçalamak ve yok etmek için habire saldırıyorlar. Habire yıkıyorlar ve öldürüyorlar. Ama biz Müslümanlar, bu konuda gerçekten elimizi kıpırdatamıyoruz ya da kıpırdamıyoruz. İşte 'İslam ülkeleri' dediğimiz ülkelerin başındaki kuklalar yani münafıklar, küfürden daha ileri küfrü sergileyen şahıslar, gerçekten bir şeyler yapmak isteyen Müslümanları da engelliyorlar. En büyük sorun olarak ben, şu an bunu görüyorum. Müslümanlar birbirini kabul etmiyor. Müslümanlar mezhepçilik, particilik ve grupçuluk adı altında birbirlerini kötüleyip birbirlerine silahı sıkıp birbirleriyle uğraşıyorlar. Müslümanlar ne zaman birbirlerini bırakıp Allah'ın emrettiği gibi Allah'ın ipine ne zaman sarılırlarsa inşallah bu tahakkümler son bulacak.  Ben o inançtayım. Şu an küfür güçlü olduğu için değil Müslümanlar paramparça olduğu için öldürülüyor ve yok ediliyoruz veya zulüm altındayız, mazlumuz." ifadelerine yer verdi.

Allah'a yönelmemiz gerektiğine dikkat çeken Asıl Arbağ, "Bugün ve eskiden beri de şeytan, insanlara sağdan yaklaşıyordu. Kesinlikle soldan yaklaştığı an geri tepiyor şeytanın silahı. Bundan dolayı her zaman sağdan yaklaşıyor. Bugün küfür de Müslümanlara sağdan yaklaşıyor. Kadın hakları, insan hakları, demokrasi ve bunun gibi kamufle edilmiş malzemelerle Müslümanları kendilerine çekip birbirlerine kırdırıyorlar. Amerika'da bugün bu şekilde yapıyor. Girdiği her yerde 'demokrasiyi getireceğim' diyor. Erkekler karşısında aileyi parçalamak için 'Biz kadın haklarını getireceğiz, çocuk haklarını getireceğiz, hayvan haklarını getireceğiz.' diyorlar. Ancak bunu bir kamufle aracı olarak kullanıp Müslümanları birbirine kırdırıyorlar. Asıl hürriyet, insan hakları, kadın hakları ve tüm güzellikler İslam'dadır. Biz, İslam'a dönersek inanın ki her şey güllük gülistanlık olacak. Bugün küfrün diğer taraftan gerçekten maddi olarak asıl amacı yeraltı zenginliklerimize, petrol gibi zenginliklerimize el koyup bizi yok etmektir." şeklinde konuştu

"Amerika ve israilin 'demokrasi' diyerek gittiği yerde huzur ve güven kalmıyor"

Vatandaşlardan Zeki Alpsözman, "Bir vatandaş olarak düşüncem şudur. Amerika hep menfaatçi ve işgalcidir. Niye batıya doğru gitmiyor, hep Ortadoğu'ya yerleşiyor ve burada kavga çıkarmaya çalışıyor? Madem hep insan haklarından bahsediyor. Niye insanları katlediyor? Niye teröre karşı mücadele yapmıyor? Kim olursa olsun, şimdi Müslümanlar içerisinde kim başını kaldırıyorsa işi yürüten birileri olursa Amerika ona terörist gözüyle bakıyor. Amerika ve israilin, 'demokrasi' diyerek gittiği yerde huzur ve güven kalmıyor. Gelip evimizde Ortadoğu'da kavga çıkarıyor. Gidin kendi evinizde kavga çıkarın. Yöneticilerimiz ve halk olarak biz, ABD ve israile tepki göstermeliyiz. Onlar çok uyanıktır. Müslümanların sırtından geçiniyorlar. Artık Müslümanlar uykudan kalksınlar. Kendilerine bir çeki düzen versinler. Bu işin üzerinde durmaları gerekiyor. Eğer nemelazımcılık anlayışı sürerse bu iş daha da ileriye gider. Daha da bataklığa gider." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ahmet Şimşek ise, "Öncelikle Amerika ve israile lanet getiriyorum. Allah-ü Teâlâ onları kahrı perişan etsin. Allah tüm Müslümanlara güç versin ve yardım etsin. Kafir, zalim ve kötülere karşı onları uyandırsın. Allah tüm Müslümanları İlayı Kelimetullah etrafında birleştirsin. Allah Amerika, israil ve emperyalistleri yok etsin. Amerika ve israilin tek amacı Müslümanları yok etmektir. Amerika demokrasi getirmeyecektir. Amaçları Müslümanların kanıdır, petrolü sömürmektir. Müslümanların topyekûn uyanması ve birlik olması gerekir. Müslüman liderlerin birlik olup Amerika ve israili İslam topraklarından defetmesi gerekir." dedi.

İLKHA


Mardin'den işgalci ABD'ye tepki: ABD'nin kan ve petrolden başka gayesi yoktur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.