​Mardin Derik'te madde bağımlılarının mekânı haline gelen 83 metruk ev yıktırıldı

​Mardin Derik'te madde bağımlılarının mekânı haline gelen 83 metruk ev yıktırıldı

​Mardin'in Derik ilçesinde madde bağımlılarının mekânı haline gelen 83 metruk ev yıkıldı.

Derik kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, madde bağımlılarının mekân olarak kullandığı Kale Mahallesinde 45, Cevizpınar Mahallesinde, 20, Küçükpınar Mahallesi ise 18 olmak üzere toplamda 83 metruk evi yıktıklarını ve Zeytinpınar, Tepabağ ve Dağ Mahallerinde tespit edilen yaklaşık 30 metruk evinde yıktırılacağını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Kafkas, şunları söyledi:

"İlçemizde bulunan metruk evlerin madde bağımlıları tarafından kullanıldığına dair şikâyetlerin gelmesi üzerine ekiplerimiz tarafından Kale Mahallesinde 45, Cevizpınar Mahallesinde 20 ve Küçükpınar Mahallesindeki 18 metruk ev olmak üzere toplamda 83 metruk ev yıktırıldı. Bazı evler dar sokaklarda bulunuyordu iş makineleri oraya giremiyordu o evleri de işçilerin desteğiyle yıktık.  İnşallah Zeytinpınar, Tepabağ ve Dağ Mahallelerinde tespit edilen yaklaşık 30 metruk evde yıktırılacak."

Kaymakamlık ve belediye olarak her alanda çalışmalarının devam ettiğini belirten Kafkas, "Belediyeler halka hizmet için vardırlar ama maalesef bugüne kadar Derik halkı belediyecilik anlamında hak ettiği hizmeti alamıyordu. Belediyenin kaynakları başka yerlere aktarılıyordu ama şimdi halkımız gerçek belediyeciliğin nasıl yapıldığını görüyor. Hem köylerde hem de ilçe merkezinde hizmet anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın huzur ve refahı için elimizden geleni yapıyoruz inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." dedi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler