Merzuk: İnsanlık, Filistinlilerin cesetlerine bile kötü muamele edilmesi karşısında sessiz

Merzuk: İnsanlık, Filistinlilerin cesetlerine bile kötü muamele edilmesi karşısında sessiz

Siyonist terör çetesinin, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu kısmında, katlettiği bir şehidin cenazesini, buldozerin ucunda başından sarkıtarak götürmesine tepkiler devam ediyor.

Siyonist terör çetesi, dün sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu kısmında, Yeni Abasan beldesinde bir grup genci hedef aldı. Bombardımanda, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri mensuplarından biri şehid oldu, bir kişi de yaralandı.

Olayın ardından işgal güçlerinin, buldozerle şehidin cenazesine yönelik insanlık dışı muamelesi kameralara yansıdı. Askeri buldozerin, kepçesiyle şehidin vücuduna saldırdığı, ardından Gazze sınırı dışına doğru hareket etmeden önce kepçenin ucunda, cesedi kafasından sarkıtarak taşıdığı insanlık dışı muamelesi görüldü.

Filistinliler soğukkanlılıkla katlediliyor

Siyonist terör çetesine tepki gösteren Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, "Filistinlilerin soğukkanlılıkla öldürülmesi ve cesetlerinin acımasızca kötü muamelelere maruz bırakılması insanlık için hiçbir şey ifade etmemektedir." dedi.

Merzuk resmi Twitter sayfasında, yapılan bunca haksızlığın insanlık adına ve uluslararası yasalar gereğince suç olduğunu fakat siyonist işgalciler nazarında bunun hiçbir şey ifade etmediğini belirtti.

Kudüs Tugayları: Han Yunus saldırısı açık bir vahşettir

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları da Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinin doğusunda bir mücahidin acımasız bir saldırıyla şehit edilmesinin açık bir düşmanlık olduğunu söyledi.

Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Hamza, hareketin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit edilen Han Yunus Tugayları’ndan Muhammed Ali en-Nâim’in (27) kendi hareketlerine mensup olduğunu belirtti.

Şehidin cesedinin buldozerin kepçesine insanlık dışı bir şekilde asılı olarak taşınması görüntüleri, Filistinliler arasında büyük bir öfkeye neden oldu.

İLKHA


Merzuk: İnsanlık, Filistinlilerin cesetlerine bile kötü muamele edilmesi karşısında sessiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.