Mezhep çatışmaları, cehennem kapılarını aralar

Mezhep çatışmaları, cehennem kapılarını aralar

Ekmelettin İhsanoğlu, Suriye'deki çatışmalardan endişe duyduğunu ifade etti.

Resmi açılışı yapılacak İslam İşbirliği Teşkilatı Brüksel Temsilciliği için Belçika’da bulunan Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye’deki gelişmelerin mezhep çatışmasına dönüşmesinden çok endişeli olduğunu belirterek kaygısını dile getirdi. Cenevre’de düzenlenecek ikinci Suriye toplantısının sağlıklı bir şekilde neticelendirilmezse vahametin ve felaketin bölgeyi sarabileceğine dikkat çeken İhsanoğlu, Suriye’deki olayların bir mezhep çatışması dönüştürülmek istendiğini ifade etti. Suriye’de yaşanan olayların komşu ülkeleri de etkileyip oradaki dengeleri de bozmaya başladığını ifade eden İhsanoğlu, “Suriye’deki ateşin daha büyük bir hale dönüştüğü zaman kimse kendini bundan koruyamaz. Onun için herkes bu ateşi söndürme gayretine girmelidir” dedi. 

İhsanoğlu, Suriye’deki hadiselerin başlangıcında Şii -Sünni kavgasının olmadığını ve büyük ölçekte böyle devam ettiğinin altını çizerek, “Olayların bu çerçeveden çıkarılıp dinler arası, mezhepler arası ve ırklar arası çatışma haline getirilmek istiyor” dedi.

"ARTAN İSLAM DÜŞMANLIĞINDA MÜSLÜMANLARIN DA SORUMLULUĞU VAR"

Avrupa’da artan İslam düşmanlığı hakkında ise Müslümanlara da bir sorumluluk düştüğünü hatırlatan İhsanoğlu aynı zamanda İslamofobi'nin antisemitizm statüsüne getirilmesini savundu. İslamofobi’ye karşı mücadelede Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler ile yapılan ortak çalışmalar sonucu olumlu gelişmeler kaydedildiğini ifade eden İhsanoğlu, aynı zamanda iç politikada aşırı sağın yükselişini de dikkat çekti. İslamofobi meselesinde Müslümanlara bakan yönün de olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, İslam dünyasının içerisinde radikalizm ve şiddetin hepsinin maalesef İslamiyet’e mal edildiğini söyledi. “Somali, Irak, Afganistan ve Suriye’deki manzaraların İslamiyet’le ilgisinin olmadığını bilmeyen Avrupalı vatandaşın öbür taraftaki aşırılığa karşı buradaki aşırılığı destekleyecek.” diyen İhsanoğlu problemin bir bütün olarak mütalaa edilmesi gerektiğini vurguladı. Müslümanlarda da bir takım problemler olduğunu doğrulayan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, problemi sadece bir tarafından değerlendirilmesinin doğru olmadığını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.