Midyat İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur: "Evlerimizi birer eğitim yuvasına çevirelim"

Midyat İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur: "Evlerimizi birer eğitim yuvasına çevirelim"

Coronavirus (Covid-19) nedeniyle evlerde uzaktan eğitim ile başlayan Yaz Kur’an Kursları ilgili ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunan Midyat İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, "Evlerimizi birer eğitim yuvasına çevirmeliyiz." dedi.

Normalleşme süreciyle birlikte Cuma ve vakit namazları tedbirli bir şekilde camilerde kılınmaya başladı. Ancak son günlerde artan Coronavirus (Covid-19) vakaları nedeniyle Yaz Kur’an Kursları Diyanet TV aracılığıyla uzaktan eğitim ile evlerde başladı.Pazartesi günü evlerde başlayan Yaz Kur’an kursu eğitiminde bir hafta geride kalırken camilerde çocuk seslerinin olmamasının kendilerini hüzünlendirdiğini ifade eden Midyat İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, camilerden uzak olunsa da diyanet TV aracılığıyla evlerin birer eğitim yuvasına çevrilebileceğini belirtti.İLKHA muhabirine konuşan Müftü Vekili ve İlçe Vaizi Nurullah Nur, evde Yaz Kur’an kursları eğitim programıyla ilgili bilgiler aktardı, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

"Çocuklarımız Yüce Allah'ın bize bir emanetidir"

Nur, "Yüce Allah’ın bize verdiği nimetlerden biri de çocuklarımız ve ailemizdir. Çocuklarımız, Yüce Allah'ın bize bir emanetidir. Dolayısıyla emanete sahip çıkmak bir Müslüman olarak hepimizin boynumuzun borcudur. Bu münasebetle biz ebeveyn olarak çocuklarımıza İslami bir terbiye vermek mecburiyetindeyiz. Onlara Allah’ın (Celle celalühü) kelamı Kur’an-ı Kerimi öğretmek, Hazreti Muhammed (Sallahu aleyhi vesellem) hayatını öğretmek ebeveyn olarak bizim görevimizdir." dedi.

"Camilerimiz çocuksuz kaldı"

Pandemi nedeniyle camilerin çocuksuz kaldığını ifade eden Nur, "Fakat bazen belki evde bu görevi ifa etmek için imkânlarımız yeterli olmayabilir. Gerektiğinde çocuklarımızı camiye ve Kur’an kurslarına göndererek onların bu eğitimini sağlıyorduk. Bu sene maalesef pandemi süreci münasebetiyle camilerimiz maalesef çocuksuz kaldı, çocukların sesi camilerimizde yankılanmadı. onların o Kur’an-ı Kerim'i okumaları, burayı cıvıl cıvıl hale getirmeleri maalesef bu sene camilerimiz bu nimetten yoksun kaldı." diye konuştu.

"Yaz Kur’an kursları bu yıl Diyanet TV aracılığıyla evlerimize ulaşacaktır"

Nur, "Pandemi nedeniyle bu sene yaz Kur’an kursu eğitimi camilerde verilmeyecektir. Bu sene yaz Kur’an kursları Diyanet TV aracılığıyla evlerimize ulaşacaktır. Öğrencilerimiz, hafta içi her gün sabah saat 10.30’da ve 11.00’de olmak üzere 2 program şeklinde Kur’an öğreniyorum programı sayesinde Kur’an'ı öğrenebilecek. Dinimi öğreniyorum programıyla da siyeri, inanç, ibadet ve ahlak konuların ciğerparemiz olan çocuklarımız oradan bu eğitimi alabileceklerdir. Ayrıca saat 17.30’da Kur’an okuyorum programıyla da öğrenilenler tekrar edilip takip edilebilecektir." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir miras bırakamaz"

Hazreti Muhammed'in, "Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha değerli bir miras bırakamaz." hadisini hatırlatan Nur, "Demek ki çocuklara bırakacağımız en değerli miras onlara vereceğimiz iyi eğitim, ahlak ve terbiyedir. Bu sene belki çocuklarımızı doyasıya camiye gönderemiyoruz. Bu nimetten yoksun kaldık. Fakat Diyanet TV’nin yaptığı bütün programlar kaliteli ve faydalıdır. Adeta bir eğitim merkezidir. Tabi ki çocuklarımızı bu şekilde eğitmemiz, onları teşvik etmemiz ebeveyn olarak boynumuzun borcudur. Bu imkandan yararlanması için ve doyasıya istifade etmesi için çocuklarımızı bu anlamda  takip edelim, yönlendirelim, bu saatlerde programları izlemesi için onları teşvik edelim. Zaten kitapları müftülüğümüzden ücretsiz bir şekilde temin edebilirler. Güzel hazırlanmış kitaplardır bunlar. Herkesin çocuğuna okutması gerekir. Bu şekilde çocuklarımızı teşvik etmemiz gerekir. 6 hafta devam edecek olan bu eğitim sürecini evlerimizde doyasıya değerlendirmemiz gerekir." dedi.

"Evlerimizi birer ibadethane, eğitim merkezi haline getirebiliriz"

Nur, "Bu pandemi sebebiyle belki çocuklarımızın hakkıyla camilerimizden istifade etmeleri mümkün olmadı. Ama evlerimizi birer ibadethane, eğitim merkezi haline getirmeye hepimizin imkânı vardır. Bu konuda evlerimizde mümkün mertebe çocuklarımızın Diyanet TV üzerinden yayın yapan bu eğitim programlarından istifade etmelerini sağlayalım." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler