Midyat İlçe Müftüsü Pekim'den Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

Midyat İlçe Müftüsü Pekim'den Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

Mardin’in Midyat İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Tahir Pekim, 2020 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Midyat İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Tahir Pekim dua ile başladığı  mesajında, “Peygamber Efendimizin doğum günü olan Rebiul-evvel ayının on ikinci gecesi bu yıl 28 Ekim Çarşamba gününe denk gelmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu geceyi içine alan hafta, Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacaktır. Öncelikle Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın (Sallallahu aleyhi vesellem) doğumunun 1449. sene-i devriyesi, başta Midyatlı hemşerilerimize olmak üzere ülkemize ve tüm İslam âlemine mübarek olsun. Âlemlere rahmet vesilesi olan Efendimiz (Sallallahu aleyhi vesellem), içinden geçtiğimiz süreçte tüm dertlerimize derman olsun inşaallah.” ifadelerini kullandı.

Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası'nın teması “Peygamberimiz ve Çocuk”

Bu yıl Diyanetin belirlediği Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Çocuk”  olduğunu belirten Pekim, “Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlemiştir. Midyat İlçe Müftülüğü olarak pandemi dikkate alarak alınan tedbirler çerçevesinde hafta boyunca çeşitli etkinlikler vasıtasıyla Hazreti Peygamber’in örnekliğinde çocuk konusuna dikkat çekilecektir. Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı, ahlakı, gözbebeğimiz ve gözümüzün nuru çocuklarımızla iletişime dair getirdiği ilkeler, değerler ve yenilikler sunulacaktır. Gelecek inşası adına çocukluk çağının önemine bir kez daha güçlü bir şekilde vurgu yapılacak, günümüzde çocukların ve ebeveynlerin yaşadığı problemlere Kur’an ve sünnet çerçevesinde çözümler getirilmeye çalışılacaktır.” dedi

“Çocuğa verilen emek, geleceğe yapılan bir yatırımdır”

Çocukların eğitiminin önemine vurgu yapan Pekim, “Çocuk, aileye Allah tarafından bahşedilmiş nimetlerin en sevimlisidir. Çocuk evin bereketi, hayatın neşesi ve ailenin umududur. Anne ve babanın geleceğe eser bırakma, adını yaşatma, neslini sürdürme dileğidir. Kur’an’ın ifadesiyle ‘göz aydınlığı’ emanetlerin en hassası, varlığı ve yokluğu ile imtihan vesilesidir. Aile için olduğu kadar toplum için de her çocuk bir değerdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyelleri ile her çocuk, toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki, çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır.” vurgusunu yaptı.

“Çocukları eğitme ve onları geleceğe hazırlamada en güzel rehber Peygamberimizdir”

Çocukların eğitiminde en güzel örneğin Peygamber Efendimiz olduğunu belirten Müftü Pekim, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem) çocukları anlama, eğitme ve onları geleceğe hazırlama konusunda da en güzel rehberimizdir. Nezaketli bir eş, müşfik bir baba ve sevecen bir dede olan Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi vesellem), kendi çocukları ve torunlarıyla özel olarak ilgilenmiş, aynı şekilde sahabe-i kiramın çocuklarına ihtimam göstermiştir.Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir.” dedi.

Pekim son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinizi tebrik eder Mevlid-i Nebinin Sevgili Peygamberimizi daha yakından tanımaya ve anlamaya vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.” duasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.